VIDEO/FOTO: Acțiune de amploare a polițiștilor în Neamț

0

În noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c., în intervalul orar  20.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au desfășurat o acțiune de amploare, pe linia prevenirii și combaterii infracționalității stradale, consumului de substanțe psihoactive și asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor.

În activități au fost angrenați peste 45 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliției municipiului Roman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

În acest context, au fost efectuate verificări la 5 agenți economici, care au program de funcționare pe timp de noapte, fiind legitimate aproximativ 50 de persoane și verificate 20 de autoturisme.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.500 de lei, pentru abateri săvârșite la O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Legea 227/2015 privind codul fiscal și O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, suma de 550 lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicite.

Polițiștii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind reținute și 2 permise de conducere.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 812 articole pirotehnice, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Polițiștii vor continua astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat optim de siguranță și descurajarea comiterii unor fapte ilicite.

Sursa/ Foto/Video: IPJ Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate