VIDEO: Fața nevăzută a administrării și a investițiilor în școlile din Piatra-Neamț

1

În materialul video de mai jos vă prezentăm fața nevăzută a administrării și a investițiilor în școlile din Piatra Neamț. Este vorba de o față pe care Primăria Piatra Neamț ar prefera să nu o vedeți, deoarece se caracterizează prin multă incompetență, dezinteres și, din păcate, investiții uneori absolut inutile.

Vom începe prin a vă prezenta ce a mai rămas din căminul Liceului Auto, o clădire aflată în administrarea primăriei Piatra Neamț. Aceasta era perfect funcțională la momentul preluării de către primărie și acum a ajuns o ruină.

Imaginile sunt de-a dreptul înspăimântătoare și, chiar dacă așa pare, să știți că nu suntem nici în Ucraina, nici în Fâșia Gaza, deși după urmele sărăciei așa ar părea. Suntem la Liceul Auto din Piatra Neamț. Acesta este căminul Liceului Auto, Colegiul Tehnic de Transporturi din Piatra Neamț. Nu au căzut drone pe el, nu a tras nimeni în el, singurii care au tras de cămin în cămin sunt cei de la Primăria Piatra Neamț. Acesta este rezultatul administrării de către Primăria Piatra Neamț. La unele școli s-au schimbat acoperișurile făcute din banii părinților, care erau bune, și s-au făcut alte acoperișuri. În timp ce în multe unități de învățământ din Piatra Neamț s-au schimbat termopanele puse de firme ale unor oameni „deștepți”. Aici, la Colegiul Tehnic, care nu este la strada principală, aceasta este realitatea.

Repetăm, nu suntem în Ucraina. Suntem la o unitate de învățământ din „Smart City”, Piatra Neamț. Haideți să vedem împreună și cantina Liceului Auto, o altă clădire aflată în administrarea primăriei Piatra Neamț.

Poate părea că suntem într-o junglă pe undeva, dar ne aflăm în curtea unei unități de învățământ din Piatra Neamț. Ce vedeți aici este cantina și această structură care se dărâmă este, cum ar veni, cantina sau ce a mai rămas din ea.

Mai departe veți vedea Școala din Cartierul Ciritei. Cândva, aici, copiii mergeau cu drag la școală, acum este doar o ruină. Primăria a lăsat-o să se dărâme pentru a pune mâna pe acest teren, doar că, spre surprinderea lor, clădirea este mai rezistentă decât s-au așteptat. În interior vedem bucăți de „speranță” – panouri pe care scrie „secție de votare”, pentru că în ultimii ani această clădire a fost folosită în acest scop. Prin încăperi au mai rămas încă unele elemente de la urne, urne în care oamenii și-au pus speranța, dar pare că a fost în zadar.

Aceste imagini și informații reflectă o realitate dureroasă despre modul în care sunt administrate fondurile și resursele destinate educației în Piatra Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Marius spune

    Cam cum e exteriorul asa e și interiorul acestei unități de învățământ fost Liceu Auto,care acum se zice că Colegiul Tehnic de Transporturi Pt Neamț.Lipsete cu adevărat școală vie de aici,că dacă ar veni o inspecție de a minister,ar putea constata multe nereguli,că de pe la ora 12,se pare ca bate vântul prin școală.Si culmea că aici se aprobă mereu clase de liceu,iar la alte licee din oraș li se baga pe gat mai mult scoli profesionale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate