[VIDEO] Doamne ferește! Mort din cauza unei transfuzii greșite. Bonus: rinichi sănătos scos în locul celui bolnav, tijă montată în membrul greșit!

0

Se pare că scandalul medicilor falși a fost cireașa de pe tort în ceea ce privește catastrofele care se perpetuează în sistemul medical.

Cu această ocazie Ministerul Sănătății pregătește un nou set de reguli care vor fi implementate pentru a reduce riscul erorilor medicale și a confruntării cu situații aberante legate de impostorii care bântuie nestingheriți prin spitalele din România.

În sala de operaţie, pacientul va fi rugat să îşi confirme identitatea şi grupa de sânge. Îi vor fi prezentaţi membrii echipei şi îi va fi arătat locul inciziei.

Ordinul pentru siguranţa pacientului vine pe fondul mai multor anchete legate de depistarea unor falşi medici şi a unor erori grave, în tratarea bolnavilor.

Acum doi ani, o femeie a murit la spitalul de arși din București, după un șoc provocat de o transfuzie cu sânge grupa A pozitiv, în loc de B. La Spitalul Pantelimon, un bărbat a primit sânge, doar pentru că a fost confundat cu alt pacient, iar la Baia Mare, un ortoped a montat o tijă în piciorul sănătos al unei bolnave.

Deja nu mai e de râs, se cam îngroașă gluma!

Pentru video, click AICI.

Sursa: Știrile Pro TV

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate