[VIDEO] „Cutia neagră a Pământului”, o construcție asemănătoare unui monolit care ar putea înregistra sfârșitul lumii

0
Foto: captură video

Proiectul (și conceptul în sine) aparțin companiei de comunicare Clemenger BBDO în colaborare cu cercetătorii Universității din Tasmania. Este vorba despre o instalaţie din oţel (similară unui monolit) în interiorul căreia se vor afla numeroase hard-diskuri alimentate de panouri solare. Aici vor fi stocate toate informaţiile despre schimbări climatice, dispariția speciilor sau date legate de poluare precum şi măsuri adoptate pe plan mondial.

Este un proiect complementar „Seifului Apocalipsei” din Norvegia, fortăreaţa unde a fost depozitată o rezervă vitală pentru seminţele lumii. Construcţia va fi gata în 2022, însă stocarea datelor a început deja.

Obiectivul acestei construcții este de a a furniza suficiente informații care să vină în ajutorul generațiilor viitoare în cazul în care civilizația actuală se va sfârși. Se pare că hard disk-urile au început deja înregistrările, începând cu conferința COP26 de la Glasgow, ţinută în luna noiembrie a acestui an, conform ABC.

Toate datele colectate vor fi utilizate și ca un instrument de învățare în școli și universități, și sperăm ca pe lângă acest lucru să ne asigure că nu trebuie neapărat să fie doar o cutie neagră indestructibilă, în final. Are mai multe utilizări și îmi doresc să cred că nu o vom construi cu unicul scop de a ne pregăti pentru ce e mai rău” a declarat Jim Curtis, directorul executiv al companiei. Materialul video, mai jos:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate