VIDEO: Cum va arăta noul spital de urgențe din Neamț

17

Astăzi, Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a prezentat și toți consilierii au aprobat în plenul Consiliului Județean Neamț demararea proiectării și actelor necesare pentru construirea unui nou spital de urgențe.

Acest proiect, care a fost ideea președintelui Consiliului Județean ce, în continuare, se va ocupa în mod direct de realizarea sa, va include un centru special de radioterapie, dar și multe alte secții medicale. Spitalul modern va avea și heliport și multe alte facilități pe care vi le vom prezenta de îndată ce vom intra în posesia documentelor oficiale legate de această nouă construcție de care județul Neamț avea mare nevoie.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
17 Comentarii
 1. Mike spune

  Pentru a clarifica niste aspecte fac urmatoarele precizari:

  .Au fost alocati bani de Ministerul Dezvoltarii Regionale din Romania prin PNDL II astfel:
  – 51.000.000 lei pentru un nou corp de cladire P si 5E in care se vor muta toate sectiile din Spitalul vechi, spitalul vechi fiind o cladire cu risc seismic
  -tot cu fonduri din PNDL II se va supraetaja Spitalul nou existent (spatii pentru personalul medical)
  -o noua sectie de radioterapie se va finanta de Compania Nationala de Investitii
  -UPU se va extinde si moderniza cu fonduri europene din POR 2014-2020,
  -un nou computer tomograf va dota SJU Piatra Neamt (fonduri guvernamentale.
  -Si sectia Pediatrie a trecut printr-un proces de modernizare,
  -Se are in vedere si construirea unui helioport pentru a transfera bolnavii critici de la Sju Piatra Neamt la noul Spital Regional de Urgenta care se va construii in polul de crestere Iasi cu fonduri din POR 2014-2020 (Spitalul Regional de Urgenta Iasi va costa 321 milioane euro ).

 2. Dan Florea spune

  Într-adevăr, în țările „cu viteza unu „, se construiesc spitale noi.Constructiile vechi (chiar dacă sunt monumente) presupun o acumulare de microbi, baterii,etc..Pur și simplu nu se mai pot folosi .

 3. Stefan spune

  Si eu cred, la fel ca Ioan, ca spitalul actual ar putea fi modernizat si dotat cu mult mai putine fonduri.Eventual, s-ar putea construi un pavilion separat pentru radioterapie care nu necesita neaparat legatura cu restul spitalului…Dupa cum se vede , investitia implica si demolarea spitalului vechi, deci sectiile de acolo vor trebui mutate undeva…Insa, problema cea mai mare este si va fi personalul care , in mare parte, este slab pregatit si corupt!

 4. maria spune

  iar cu spialul actual,care este indeajuns de mare ca si suprafata si frumos ca si arhitectura ce facem?

 5. ioana spune

  pana acum au mai fost vreo patru proiecte ,dar nici unul nu s-a dus la sfarsit,deci ………….va avea aceeasi soarta si acest proiect.

 6. Ioan spune

  Părerea mea e ca mai bine s-ar investi banii de construcție, in a moderniza, a cumpara aparatele necesare și igienizare spitalul de acum, de a aduce sa lucreze medici profesioniști, care nu vor șpagă de la cei bolnavi. Cred ca asta ar fi o investiție mult mai buna si mai puțin costisitoare decât in a se construi ceva care nu se va duce pana la capăt.

 7. AntiProşti spune

  Şi marmota învelea ciocolata!

 8. ionut spune

  nu se va face nimic niciodata, iar daca se va incepe va muri asa cum a inceput… din pacate

 9. Edi spune

  Da, bravo, PSD Neamț știe să facă machete frumoase pe calculator … :))))

 10. Florin spune

  De arătat , arata Super daca se menține la cum e pe acea machetă , Chestiunea de Unde se i au Fondurile , in condițiile in care preiau și drumuri DJ 207A și sunt și altele în lucru , Terenul Ptr construcție și altele , Toate presupun BANI.

 11. Elena diaconu spune

  IN CE SECOL VA FI DAT IN FOLOSINȚĂ?
  NU SUNT IN STARE SA AIBA CATEVA PATURI IN PLUS, DAR ASA CEVA.
  SA DEA DUMNEZEU!

 12. Petre Cojoc spune

  Adică dărâmă spitalul vechi și în locul lui se construiește cel nou? Parcă știam că e clădire monument istoric!

 13. vali spune

  Este o gluma proasta ! Avem un spital mare de urgenta care este intr-o stare deplorabila. Puneti-l pe acesta la punct si dotat cu aparatura si personal competent !

  1. Dr Gheorghe Plesea spune

   Prostii !!!! Personal competent este și putea fi demult: In urma cu aproape 20 de ani, doamna doctor Vintea dorea sa aducă un angiograf cu care se putea face cardiologie invaziva: cam tot ce se numește generic cateterism…Mi-a propus sa fac stagiul de pregătire, am acceptat însa datorita mașinațiunilor unui domn senator „B” i s-a înscenat un proces (din care a ieșit nevinovata dar cu arest preventiv cu presa și cătușe). Când l-am abordat pe succesorul dânsei am fost literalmente trimis la psihiatrie „Doctore, ai înnebunit? vrei cateterism, te crezi la clinica? Baga-ți mințile în cap!!!”…..Si acum după atâta vreme pentru o coronarografie sau angioplastie (montare de stent, cum se spune) , infarctele acute se trimit la Iași……….De puteau rezolva rapid aici…….Ce naiba vorbiți??? Suntem conduși de nefăptuitori care pun piedici si celorlalți. De aia n-avem nimic. Si nici nu vom avea cita vreme „nebunii” care vor sa facă ceva sunt respinși.

 14. Snaider Paul spune

  Sa dea Domnul ! Sa fie intr-un ceas bun !

 15. Onea Neculai spune

  Proiectul arata bine! Nu ati precizat in ce an ar putea incepe constructia si in ce an ar putea fi gata. Oricum fara gluma ar putea fii o mare realizare pentru judetul nostru. Mult succes tuturor celor implicati!

 16. Elena Toader spune

  In ce an?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate