(VIDEO) Conferință emoționantă la Piatra-Neamț cu medici „fără frontiere” din Neamț și Turcia despre cancerul la sân și afecțiunile post-covid

0

Pe 29 octombrie, la ora 11, la sala de conferințe a hotelului Central din Piatra-Neamț, a avut loc o întâlnire cu specialiști din sănatate, medici consacrați ai Spitalului Memorial din Istanbul, domnul Prof. Dr. Fatih Aydoğan și domnul Prof. Dr. Yusuf Emre Uzun. Intrarea a fost liberă pentru oricine a dorit să participe.

Luna octombrie este dedicată conștientizării și prevenției cancerului de sân.

Recunoscută și sub denumirea de luna roz, în această perioadă femeile sunt îndemnate să acorde mai multă atenție propriei sănătăți și este un bun prilej pentru a le reaminti că, printr-un control medical realizat la timp, cancerul poate fi descoperit și vindecat.

Potrivit INSP, cancerul este a doua cauză de mortalitate la nivel global, iar povara cancerului este în creștere. Cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer la femei, cu aproximativ 95 000 decese în 2020, reprezentând 17% din totalul deceselor provocate de această boală. Deși incidența cancerului de sân a crescut în ultimul deceniu, numărul de decese a scăzut pentru că pacientele au fost diagnosticate la timp și tratamentul este mai eficient.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul doamnei Carmen Suciu, de la Asociația Născută Înger Piatra-Neamț – asistent social și doamnei Gabriela Voinea, jurnalist și președintele Asociației „Noi ne salvăm pe Noi” București. Au luat cuvântul, alături de domnul Prof. Dr. Fatih Aydoğan și domnul Prof. Dr. Yusuf Emre Uzun, doamna doctor Daniela Marcoci, șef compartiment Promovarea Sănătății – DSP Neamț și doamna profesor Florentina Moise, inspector școlar general din cadrul IȘJ Neamț, care s-a alăturat organizatorilor.

A fost o conferință pe teme medicale, dar și o întâlnire cu pacientele care suferă de cancer la sân și boli dobândite post-covid. Dezbaterea a fost urmată de discuții asupra dosarelor medicale ale celor prezenți pentru a obține „o a doua opinie” de la medicii turci.

Eveniment susținut de Spitalul Memorial – Istanbul, în parteneriat cu Asociația „Noi ne salvăm pe Noi„ și Asociația „Născută Înger”. Parteneri Media: TVR 2, Roman TV, Ziar Piatra Neamț, Turn TV.

Vă invităm să urmăriți integral materialul video:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate