VIDEO – Afaceri cu parfum de USR în ștrandul de la Piatra-Neamț

1

Terasele din ștrandul de la Piatra-Neamț au fost scoase la licitație la niște prețuri aberante, în niște condiții prohibitive și, multe dintre ele, într-o stare jalnică. Din aceste motive, pentru majoritatea spațiilor din ștrand nu s-a prezentat nimeni la licitație.

Excepție a făcut zona VIP, unde s-a prezentat la licitație o firma înființată doar de o lună, deci caietul de sarcini a fost astfel conceput încât să se poată și a luat terasa administrată 12 ani la rând de o altă firmă care a investit an de an în acest loc.

Cel care a luat terasa este un bun prieten al lui Tiberius Berbece de la USR, consilier personal al viceprimarului Marius Irimia, tot de la USR, viceprimar care se si ocupă de administrarea ștrandului. Desigur că în zona VIP s-au investit în acest an peste 700 milioane lei vechi, în timp ce restul teraselor din zona au rămas neînchiriate, fapt ce avantajează clar terasa luată de prietenul celui de la USR.

Cel mai grav lucru nu e suspiciunea că unii de la USR au pus mâna pe un spațiu în care s-au investit bani publici la greu, ci faptul că în urma modului greșit (din incompetență sau din rea voință) de administrare a ștrandului, cei din HORECA nici nu s-au mai prezentat la licitația pentru spațiile din ștrand, acestea rămânând abandonate, în detrimentul pietrenilor care merg la ștrand și în avantajul terasei VIP.

Dacă municipalitatea își permite să lase administrarea celei mai importante zone de recreere a pietrenilor pe mâna cuiva care face astfel de lucruri, atunci municipalitatea greșește și ar trebui să se trezească la realitate.

ACTUALIZARE – drept la replică viceprimar Marius Irimia:

În urma apariției unui videoclip în care numele meu s-a rostit de prea multe ori, vin în fața voastră și vă povestesc cum privesc eu lucrurile.

Dar, înainte de toate, vreau să mulțumesc Ziar Piatra Neamț pentru publicitatea făcută Ștrandului. Chiar m-a sunat un prieten să mă întrebe dacă într-adevăr sunt umbrele în ștrand, că anul trecut nu erau. Așa că ne așteptăm la un număr mare de vizitatori pe sfârșit de săptămână, și datorită dumneavoastră. Dacă ați fi făcut reportajul azi, oamenii ar fi văzut că au sosit noile șezlonguri, din lemn tratat de stejar, cu tot cu perne, investiții făcute pentru zona de bazine și plajă. În curând ajung și baldachinele și astfel vom avea un minim de confort pentru o zonă care se dorește VIP. Poate filmăm un drept la replică… tot acolo!

Revenind la material, sunt perfect conștient de condițiile din Ștrand, dar trebuie menționat că ele sunt mai bune decât anul trecut. Și vor fi mai bune anul ce urmează. Am vorbit cu mulți comercianți, inclusiv cu cei care au vechime în domeniul hoReCa și i-am îndemnat să participe la licitații. Din păcate, tot au rămas câteva spații goale.

Regret că s-a întârziat cu refacerea terasei STUDIO, din zona bazinului mare, dar care în curând va căpăta o față nouă și care poate va fi destul de interesantă pentru cineva din „zona HoReCa cu experiență și cu tradiție în baruri și în terase”.

Legat de licitația de la VIP, aceasta a fost perfect legală, iar Municipiul Piatra-Neamț a înregistrat un venit mai mare. Venit ce se va reflecta în viitoarele investiții din ștrand, pentru că ne dorim cu toții un ștrand care să ofere anumite condiții.

Referitor la amortizarea investițiilor, orice investitor mai serios știe că amortizarea se face în ani. Ștrandul este un spațiu de utilitate publică, iar cei care îl vizitează trebuie să se simtă bine. Și cel mai important este feedback-ul oamenilor care observă schimbările.

Se amintește în reportaj de „bătăliile” de anul trecut pe terasele din ștrand, dar nu se povestește nimic de faptul că acele bătălii se purtau doar în doi. Câștigătorul și cu „mâna moartă”. Și chiar dumneavoastră spuneați că e bine să fie mai mulți participanți, nu-i așa?

Despre asta e vorba. Haideți să lăsăm timpul să vorbească. Ștrandul Municipal va deveni un loc de agrement și petrecere a timpului liber așa cum ne dorim cu toții, oferind servicii de calitate, prin investițiile deja realizate și alte investiții planificate. Iar în toată această poveste rezultatul final – cum s-au simțit cetățenii și turiștii – e cel mai important.

Ne vedem în Ștrand!

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Vasile spune

    Eu sunt curios ce încasări va înregistra primăria (municipiul!) din închirierea spațiilor comerciale, la sfârșitul sezonului 2022 comparativ cu sezonul 2021, dar mai important față de 2020. De ce licitația pentru închirierea spațiilor comerciale s-a desfășurat cu mare întârziere, știut fiind faptul că de la publicarea anunțului de licitație și până la semnarea contractului de închiriere este necesar, conform legii, un termen de cel puțin 45 zile, dacă nu intervin contestații. A fost surprinsă conducerea primăriei de venirea verii sau sperau să plouă, ca în anii 2018 – 2020, lunile iunie și iulie, sau …?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate