Viceprimarul de la Poiana Teiului, cercetat pentru furt auto și executat silit pentru bilete la ordin fără acoperire

2

Povești șocante despre viceprimarul de la Poiana Teiului, Enache Paul, vin necontenit către redacția noastră. Ultima astfel de poveste care, din păcate, este confirmată și cu decizii judecătorești este aceea prin care Enache Paul și fratele său Enache Eugen sunt acuzați de furt auto și de eliberare de bilete la ordin fără acoperire în bancă.

Am început să verificăm foarte atent aceste acuzații foarte grave, dar, sincer, nu a fost nevoie de foarte multe verificări, căci țeapa cu bilete la ordin era deja atestată de o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.

Pentru a prezenta povestea care a dus la decizia definitivă prin care Paul Enache, viceprimarul comunei Poiana Teiului, este ”executat silit prin toate formele prevăzute de lege”, adică i se ia și din veniturile pe care le încasează de la primărie în calitate de viceprimar, am contactat victima, domnul Tintaru Ștefan, patronul firmei Bautechnik Corporate din Suceava care ne-a declarat:

”Inițial el ne-a furat o mașină, un camion. L-a furat dintr-un service. În primă fază ne-am înțeles cu el că îl cumpărăm în cinci luni, după a doua lună s-a răzgândit. Camionul era în custodia noastră. Pentru acest camion i-am dat 5 cecuri care se achitau lunar la scadență. Când am dus mașina la reparat ea a fost furată. Am făcut plângere penală. Erau ca și legați, și el, și fratele lui (Enache Paul și Enache Eugen). Erau la Poliția Fălticeni și m-au sunat plângând să ne împăcăm, să facă cumva să ne achite prejudiciul ca să scape de dosarul penal. Era înainte de Paști… Am mers la Fălticeni, au zis că au nevoie de 2-3 zile să facă rost de bani. Mi-au emis două bilete la ordin, unul scadent la 10 zile, unul la o lună și ceva, instrumente la plată fără acoperire. După asta i-am dat în executare silită și am câștigat în instanță. Acum se face executarea silită.

Am verificat informațiile oferite de victimă și se confirmă atât dosarul penal pentru furtul auto, cât și executarea silită pentru emiterea de bilete la
ordin fără acoperire.

Dosar nr 1481/188/2019
Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de Biroul Executorului Judecătoresc Balan Ioan, cu sediul în Piatra Neamţ, B-dul republicii, nr. 7, judeţul Neamţ la solicitarea creditoarei BAUTECHNIK CORPORATE S.R.L., CUI 35762077, cu sediul în Holdiţa, nr. 68, oraş Broşteni, judeţul Suceava împotriva debitorilor ENADANI FRUCT S.R.L. şi Enache Paul Constantin.Încuviinţează executarea silită prin toate formele prevăzute de lege a titlului executoriu reprezentat de biletul la ordin seria BACX3AA nr. 4426527 emis la data de 08.04.2019, scadent la data de 10.06.2019, prin care obligă debitorii ENADANI FRUCT S.R.L., CUI 15651007, cu sediul în comuna Poiana Teiului, sat Galu, judeţul Neamţ şi Enache Paul Constantin, CNP – *********0017, domiciliat în comuna Poiana Teiului, sat Galu, judeţul Neamţ să plătească suma totală de 40.000 lei. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei prevăzută în titlul executoriu. Fără cale de atac. Soluţionată în camera de consiliu. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 02.07.2019. 
Document: Încheiere finală camera consiliu  514/2019  02.07.2019

Acum când instanța judecătorească spune că Enache Paul trebuie executat silit prin toate formele prevăzute de lege pentru că a dat bilete la ordin fără acoperire, ce mai putem spune noi? De fapt mai putem spune ceva, dar vom trata separat subiectul, să nu zăpăcim cititorii.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Cornel spune

    Astea și pe lângă mai are și o ȚEPUȘĂ de vreo 6000 lei data la Vecini. ,Reprezentând. plata Salariu din Perioada in care PAULICA era TRANSPORTATOR , de aceea ia trebuit Camionul , In ceea ce privește Chestiunea cu Biletele la ORDIN Acolo PROBLEMA e VASTA Complexă și cu multe Aspecte , Sa întrebat. Cineva CUM ,De Ce sa Închis Filiala RFSB P Tei , OFICIAL Ptr că sunt Clienți putini ? NEOFICIAL. Ptr că se Făceau niste OPERAȚIUNI Bancare SPECIALE , Cornel și cu Robert DACA se decideau Ei să facă Niște Buissnes RULAJ , Se sunau in Prealabil , După stabileau cu Ofițerul Bancar Ptr a doua zi o Retragere și Depunere ,Se întâlneau la Banca in ziua Următoare , îl Cooptau și pe PAUL ,se ducea Robert ii Scotea , după Cornel ii Depunea și Paul avea. RULAJ Cifra de Afaceri , ALTFEL. Cum sa vii TU ,SC ,Administrator de Firma de la Limita cu HR , unde la Tulgheș este BCR ,La P Tei din BRADU sa faci operațiuni. Bancare , Ori cum daca in Cont aveai de Ex 1000 Ron peste un Timp rămâneai cu 900 deși Comisioane , Administrare de Cont erau la ZI , Da , Oferă Cineva o Explicație ? Acolo și CONTROL daca ar veni să Deslușească lucrurile ,sta ,ajunge cel ,cei veniți să stea cu Batista pe Caput ,Cum stătea. M .Moraru D zeu sa l Odihnească ! in Operațiunea MONSTRUL , Ce Arhiva , Extrase de Cont ? De Unde așa ceva , TATI la NOI sa LUCRAT TEHNIC ! Pe baza de Cunoștință și Comision Personal , se plătea in Fata Băncii , era un Magazin , dealtfel este spatiu și acum DAR Gol. Cum e și al Băncii . In Plus CINE sa Vina Acum sa stea pe la Semafor ori sa mormăie prin Noroaie de la Bicaz la P Tei , Și ORICUM că Nu vor Unii sa Recunoască. ,Dar de la Bicaz încolo Totul ,sau Instrument de PLATĂ este CAIETUL ori CAPUL in care tii toate Socotelile și Care Cap are și Pierderi de Memorie ! Vârsta , Stresul și alte cauze ,pricini .

    1. Padure spune

      A inceput campania electorala murdara!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate