Viceprimarul comunei Poiana Teiului incompatibil?

0

Funcția de viceprimar al unei unități administrativ teritoriale este incompatibilă cu cea de acționar unic al unei firme, după cum susțin specialiștii din administrația publică locală.
Viceprimarul comunei Poiana Teiului, domnul Paul Enache Constantin este asociat unic al firmei Enadani Fruct SRL.

Dacă poziția de asociat unic poate fi interpretată deoarece legea este oarecum ambiguă, cea de administrator al firmei nu.
Deși în acte domnul viceprimar nu administrează firma în discuție, în fapt el semnează instrumente de plată și angajează datorii pentru această firmă adică îi administrează activitatea. Acest lucru este consemnat în hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă din dosarul nr 1481/188/2019 unde se decide ca Paul Enache să plătească pentru biletele la ordin fără acoperire, emise și semnate chiar de el.

Dacă este legal să semnezi și să emiți instrumente de plată pentru o firmă pe care nu ai voie să o administrezi deoarece iți interzice legea având funcție de viceprimar, e treaba celor de la Poliția Economică să se pronunțe iar dacă se constată abateri de la lege, să ia măsurile care se impun și să anunțe și Agenția Națională de Integritate.


Același lucru ar trebui să îl facă și Prefectura Neamț și Primăria Poiana Teiului care ar trebui să trimită la A.N.I. această suspiciune deoarece vorbim de acte prin care se administrează o firmă – în fapt, acte ce au fost confirmate de către o instanță de judecată ca fiind autentice și purtând semnătura domnului viceprimar.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate