Viceprimarii Vîrlan și Gavrilescu, primul feedback de la instalarea în funcție

În cadrul conferinței de presă susținută de primarul Dragoș Chitic săptămâna trecută, au participat și viceprimarii Luminița Vîrlan și Bogdan Gavrilescu. Cu această ocazie, cei doi au făcut câteva declarații punctuale, dar și câteva constatări legate de primele săptămâni de când au preluat funcția de viceprimar.

varlan_5„Sunt două aspecte care există în fiecare instituție,  în ceea ce înseamnă un sistem,  partea de organizare și partea de conținut.  În ceea ce privesc chestiunile care țin de organizare  am încercat să îmi cunosc colegii care răspund de anumite compartimente, în special pe zonele unde am atribuții, iar la întâlnirile de lucru la care am participat ( au fost două până acum) am reușit  să îi cunosc și pe ceilalți colegi și să îmi formez o perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă în fiecare compartiment, cu aplecare mai serioasă pe zonele de competență care mi-au fost repartizate”, a declarat viceprimarul Luminița Vîrlan, pentru început.

Totodată, viceprimarul Luminița Vîrlan a punctat și următorul fapt: „Sunt la momentul în care asimilez partea legislativă, legile care guvernează funcționarea într-o unitate administrativ teritorială.”

Legat de problemele punctuale care apar într-o instituție de acest gen, viceprimarul Luminița Vîrlan a declarat că acestea „nu au răgazul să te aștepte pe tine, trebuie rezolvate din mers, iar această perioadă a fost una plină din acest punct de vedere.”

Tot despre această perioadă, de când a preluat funcția de viceprimar, Luminița Vîrlan a afirmat că toată viața a lucrat în instituții de stat, instituții publice și știe foarte bine că nu întotdeauna anumite persoane sunt mânate de entuziasm, de un anumit zel profesional.

„Am constatat că sunt colegi care trebuie motivați pentru rezolvarea unor probleme, iar așa cum arată contrariul, sunt și oameni dedicați care își fac treaba, care vin cu inițative.”, a declarat viceprimarul Luminița Vîrlan.

La final, Luminița Vîrlan a insistat, după discuțiile avute cu primarul Dragoș Chitic și viceprimarul Bogdan Gavrilescu, asupra subiectului legat de taxa de intrare în ștrand.

„Reiterez această idee, pe care a avansat-o și domnul primar, de a analiza în continuare situația și dacă există posibilitatea de reducere în totalitate a acestei taxe. Taxa a scăzut de la 3 lei la 1 leu, însă vom vedea care este impactul asupra banilor care pot fi colectați în felul acesta și pe de altă parte a unei selecții, dacă vreți, la intrarea în ștrand a unor persoane care ar putea tulbura acolo liniștea publică, să aibă un comportament necivilizat.  În felul acesta va exista o triere, asta a fost gândirea noastră, la momentul acesta.”, a menționat viceprimarul Luminița Vîrlan.

gavrilescuViceprimarul Bogdan Gavrilescu, care a ajuns în poziția de viceprimar susținut de PMP, a asigurat,  încă de la început, cetățenii municipiului Piatra-Neamț că își va pune în folosul lor cunoștințele și experiența acumulată de-a lungul timpului.

Un aspect care a intrat deja în atenția viceprimarului Bogdan Gavrilescu este fluidizarea traficului.

„Vine o perioadă destul de aglomerată în oraș, iar în acest sens s-au început lucrările la alveola de pe Bulevardul Traian, din fața blocului S1. De asemenea, reamenajarea parcării din fața Muzeului de Istorie, problemă depistată în comisia rutieră, va rezolva problema traficului din zona centrală.”, a declarat viceprimarul Gavrilescu.

Totodată, viceprimarul a precizat că s-a deplasat la padocul de câini, unde a inspectat stadiul lucrărilor, punctând faptul că va urmări cu atenție ca termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor să nu fie depășit, iar dacă va fi posibil să fie rezolvate și problemele depistate la Celula 1 ( depozit de deșeuri al societății Salubritas).

„Totodată, împreună cu cei de la Poliția Locală urmărim și suntem atenți pentru a crește siguranța cetățenilor în zona pieței centrale, unde tot avem sesizări pentru diferite probleme. Consider că am reușit să facem prezentă Poliţia Locală în acea zonă, iar problemele  pe care le-am depistat în această perioadă de timp, dar și în cele patru luni de campanie, le voi duce spre rezolvare.”, a conchis viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

 

- Apreciază pagina -

1 Comentariu
  1. anca spune

    domnule viceprimar, aveti in vedere si siguranta si linistea cetateanului care locuieste in preajma „nonstopului” din statia de troleibuz terminus din darmanesti…Este un vacarm noaptea de nedescris provocat de cetatenii etniilor noastre dragi..Noi,minoritarii ce sa facem?Nu ati putea sa interziceti programul nonstop al acelei gherete, cui foloseste?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate