Vicepreședintele american Kamala Harris vine mâine în România: securitatea Flancului Estic al NATO

0
Vice President Kamala Harris takes her official portrait Thursday, March 4, 2021, in the South Court Auditorium in the Eisenhower Executive Office Building at the White House. (Official White House Photo by Lawrence Jackson)

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, ajunge mâine, 11 martie, în România. Este prima sa vizită la noi în țară, în contextul unui tur al Estului Europei. Scopul vizitei oficiale este acela de susținere a țărilor din flancul estic al NATO în contextul conflictului militar din Ucraina.

În contextul activităților planificate pentru vizita vicepreședintelui american Kamala Harris la București, vor fi luate măsuri de securitate. Conducătorilor auto le este recomandat ca vineri, 11 martie, în intervalul orar 12:00 – 17:00, să evite deplasarea pe Drumul Național 1, pentru a preîntâmpina formarea eventualelor ambuteiaje.

La ora 14.00, vicepreședintele SUA, Kamala Harris, va fi primită la Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis, iar la ora 15.30, după o serie de convorbiri tête-à-tête și oficiale, vor avea loc declarații de presă comune.

Prezența Vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea Administrației americane pentru abordarea responsabilă și implicată a țării noastre în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară.

Întrevederea Președintelui României cu Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii se înscrie în cadrul eforturilor aliate și transatlantice de coordonare strânsă în vederea gestionării situației de securitate, în special la Marea Neagră, cu impact asupra securității euroatlantice, și vine în continuarea consultărilor la cel mai înalt nivel între liderii aliați (din 11, 18 și 28 februarie), la care a participat Președintele României și care au avut loc la inițiativa Președintelui Statelor Unite, Joseph R. Biden.

În acest context, Președintele Klaus Iohannis și Vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia.

Vizita Vicepreședintelui Kamala Harris are loc și în contextul împlinirii în acest an a douăzeci și cinci de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral – moment aniversar relevant pentru a stimula aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic, pe toate dimensiunile sale.

De asemenea, întrevederea dintre Președintele Klaus Iohannis și Vicepreședintele Kamala Harris va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea atașamentului comun pentru consolidarea relației transatlantice și promovarea valorilor și rezilienței democratice.

a transmis Administrația Prezidențială

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate