Viața lui Eric e în mâinile noastre. Prețul pentru a învinge cancerul: 30.000 de euro [Maratonul faptelor bune]

0

Eric este un băiețel care are nevoie de ajutorul nostru pentru a se însănătoși. Diagnosticat cu cancer la o vârstă fragedă, speranța părinților este în mâinile medicilor de la spitalul Memorial din Turcia și în ajutorul oferit de Asociația Născută Înger Piatra-Neamț pentru a putea strânge suma necesară achitării tratamentului costisitor care îi poate salva viața micuțului.

Cazul a fost analizat de un profesor specialist în hematologie pediatrică din cadrul spitalului Memorial din Ataşehir, Turcia. Acesta a menționat următoarele: „Recomandăm pacientului tratament cu chimioterapie, cu spitalizare de o lună. După o lună de tratament vom recomanda transplant de aspirație a măduvei osoase. În perioada tratamentului vom efectua de 2 ori aspirația măduvei osoase. Perioada de şedere poate varia între 30 şi 35 zile.”

Costurile tratamentului, internării, cazării și transportului se ridică la 30.000 de euro.

Când un copil este diagnosticat cu cancer, este greu de știut ce ar trebui să facem sau să spunem părinților lor, fiecare reacționează diferit. Unii se prăbușesc și nu-și pot imagina că este real, alții devin plini de o forță nepământeană deciși să lupte pentru a-și salva micuțul. Știu, din păcate știu ce înseamnă gaura această neagră care te cuprinde din secunda când primești acest diagnostic pentru copilul tău. Îți vine să te tăvălești pe jos de durere, să mănânci pământ, sperând totuși într-un miracol. Timpul se oprește când primești un astfel de diagnostic, iar rutina normală este uitată, începi o altă viață.

Așa sunt doi părinți tineri care au pornit în viață plini de iubire și multe speranțe. A venit pe lume Eric, o minune de copil, însă de câteva zile totul s-a schimbat. Speranțele s-au năruit, și-au ridicat mâinile către cer, întrebându-se „De ce ei?”, „De ce Eric?”.

Nu știm de ce, însă cert este că tatăl și-a revenit primul din șocul acesta și a început să lupte fără a concepe că fiul său nu va deveni un copil sănătos. Așa a ajuns la noi, la Asociația Născută Înger, implorând să-i dăm o mâna de ajutor, să își salveze micuțul!

„Avem nevoie de ajutor și este cumplit de greu să acceptăm asta. Fiți în continuare buni, ajutați-ne, suntem singura speranța. Noi murim pe dinăuntru, suntem noi, Dumnezeu, medicii și voi, toți, cei care sperăm să ne fiți alături! Eric are nevoie de voi, toți. Nu ne abandonați!”

Acesta este mesajul părinților, este unicul lor copil. Chiar dacă îmi repet zi de zi că sunt puternică, nu sunt. Nu sunt puternică. Tot timpul aud cât sunt de puternică. Nu sunt. Plâng des. Des îmi vine să renunț la tot, dar sunt mamă de înger. Nu vreau să mai cunoască nimeni durerea asta, de aceea nu pot spune niciodată NU! Câteodată îmi spun: „Nu mai pot, nu mai vreau să mă implic, doare rău, dar cum să renunț, cum să răpesc speranța unui părinte?”.

Părinții ajunși în acest abis au nevoie să știe că nu sunt singuri, că suntem umărul pe care ei pot plânge, că din puținul fiecăruia vom reuși să găsim puterea să-i ajutăm.

ne-a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „tratament Turcia Eric Pintilie”

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate