Veteran de război ajuns la vârsta de 100 de ani, premiat de Primăria Săvinești

0

Vârsta de 100 de ani este una pe care puțini ajung să o atingă.

Primăria comunei Săvinești a premiat duminică, 3 noiembrie, un senior al comunei, care va împlini în curând vârsta de 100 de ani.

Este vorba despre domnul Dăscălescu Ioan, colonel în retragere şi veteran de război, care în data de 23 noiembrie va împlini un secol de existență.

Această zi nu a fost aleasă întâmplător. În data de 3 noiembrie este marcată constituirea primului batalion de vânători de munte, în anul 1916.

Domnul Dăscălescu Ioan a făcut parte din Batalionul 17 Vânători de Munte, participând activ la luptele din cel de-Al Doilea Război Mondial, perioada 22 iunie 1941- 15 februarie 1943. Pentru faptele sale de vitejie a fost decorat cu Medalia „Virtutea Militară” cu însemn de război clasa a II-a (7 iulie 1942) şi Crucea „Serviciul Credincios” clasa a III-a.

Primăria Săvinești a dat o masă în cinstea veteranului de război care a împlinit 100 de ani și l-a premiat cu o sumă importantă de bani.

La eveniment au participat oficialități ale comunei, reprezentanți ai veteranilor de război, prietenii și familia sărbătoritului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate