Vești proaste pentru consumatorii de fast food, mezeluri și alte „bunătăți”. Din 2021 se interzice…

0

Regulamentul adoptat pe 24 aprilie 2019 de Comisia Europeană (click aici) anunță o decizie istorică. Statele membre ale UE sunt obligate începând cu 2021 să limiteze acizii grași trans din alimente – cele mai nocive grăsimi, care provoacă mii de decese anual doar în România.

Acizii grași trans vor trebui să aibă maximum 2 grame la 100 g de grăsime în alimentele destinate consumatorului final și în alimentele destinate vânzării cu amănuntul.

Măsura vizează alimentele bogate în grăsimi procesate, precum margarina, produsele de tip fast food, mezeluri, produse de patiserie, prăjituri, biscuiți, popcorn pentru microunde, chipsuri, mâncare semi-preparată sau supe la plic.

Spre deosebire de grăsimile esențiale, grăsimile trans nu sunt indispensabile organismului și s-a demonstrat că nu aduc beneficii pentru sănătatea umană. Există o legătură evidentă între consumul de grăsimi trans, creșterea nivelului de LDL colesterol (colesterol rău, scăderea de HDL colesterol (colesterol bun) și implicit creșterea riscului de a dezvolta boli ale inimii.

Produsele alimentare care nu sunt conforme cu prezentul regulament pot continua să fie introduse pe piață până la 1 aprilie 2021. 

În țările care au adoptat deja această măsură s-a constatat o reducere semnificativă a mortalității cauzate de acizii grași trans.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate