Vești bune cu privire la parcările de reședință

4

Nu vor mai avea dreptul la parcare de reședință cei care au amenzi, taxe sau impozite locale neplătite.

Parcările de reședință din municipiul Piatra-Neamț urmează să treacă în administrarea primăriei. Odată ce pietrenii vor concesiona terenul de parcare direct de la municipalitate va trebui să nu aibă datorii către Direcția de Taxe și Impozite Piatra-Neamț pentru că așa prevede legea iar actualul primar a spus clar că nu este de acord cu cei care au datorii (amenzi neachitate sau taxe și impozite restante). În acest sens, nu se va concesiona teren nici pentru comercianții ambulanți care nu sunt la zi cu plățile.

Această nouă viziune contra răuplatnicilor este o abordare corectă din punct de vedere al politicii de dreapta care guvernează administrația locală. Cine nu își permite să plătească datoriile să nu își ia mașină. Mașina și parcarea personală sunt un lux pe care trebuie să și-l permită doar cei care pot să plătească amenzile și taxele locale.

Prețul parcărilor se va dubla.

În următorii ani, începând de anul acesta, numărul parcărilor de reședință din Piatra-Neamț va scădea, iar valoarea concesionării unui loc de parcare va crește treptat până la 100%.

Aceste măsuri vin în întâmpinare proiectului de oraș verde cu mai puține emisii de carbon. Actuala conducere a primăriei este orientată spre transportul ecologic, deplasarea cu bicicletele și mersul pe jos în vederea reducerii traficului rutier din oraș.

Vor exista parcări pentru cine vrea mai ieftin, la periferia orașului. În oraș, prețul parcărilor va crește în ideea de a stimula cetățenii să renunțe la transportul cu mașina personală în favoarea celui în comun.

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate.

Primăria are deja în vedere și pregătește actele pentru concesionarea serviciului de ridicare mașini parcate neregulamentar. Acest serviciu va fi scos la licitație iar firma care va câștiga va avea dreptul să ridice mașinile care sunt parcate neregulamentar. Estimativ, valoarea recuperări mașinii ridicate va fi compusă din mai multe plăți:
– minim 100 lei ridicarea pentru o mașină normală
– minim 100 lei tariful de transport
– minim 100 lei pe zi taxa.
La aceste 3 costuri care însumează minim 300 lei se va adăuga și amenda. Orientativ, pentru recuperarea unei mașini ridicate pentru că a fost parcată neregulamentar se va plăti cel puțin 400 lei.

Toate aceste măsuri sunt concepte politice de dreapta și sunt prevăzute în proiectele administrației locale PNL-USR pe care pietrenii au votat-o sau au lăsat-o să câștige prin neprezentare la vot. Nu se poate reproșa primarului sau majorității PNL-USR din consiliul local nici una din măsurile luate cu privire la parcări. Proiectele erau cunoscute dinainte de campanie, planurile și doctrinele politice de dreapta de asemenea. Pietrenii au decis la vot să se întâmple aceste lucruri sau au zis că nu-i interesează prin neprezentare la vot.

Dispar gratuitățile pentru parcări

Până acum se ofereau gratuități la obținerea locului de parcare de reședință unor categorii de persoane cum ar fi persoanele cu handicap, urmașii veteranilor, revoluționari și reduceri pentru pensionari cu pensie foarte mică. Aceste gratuități și reduceri nu se pot aplica în cazul concesionării terenului de sub parcare direct de la primărie.

Pentru unii pietreni, parcarea de reședință nu va mai fi garantată și va fi gratuită din februarie până când le va veni rândul să facă contractul cu primăria.

În luna februarie se termină contractul dintre primărie și Parking. Pietrenilor care au apucat să plătească parcările pentru o perioadă mai mare decât până în luna februarie li se vor rezilia contractele și li se va da înapoi diferența de bani înapoi, urmând ca toată lumea să facă contracte noi cu primăria.

Numărul foarte mare de contracte, peste 10.000, pe care ar trebui să le facă primăria după rezilierea contractului cu Parking este imposibil de realizat în prima lună de la preluarea administrării parcărilor de reședință. Astfel, unii pietreni vor trebui să aștepte până ce le va veni rândul la semnat noul contract. În tot acest timp, pentru cei care nu au contract, locul de parcare, nu va mai fi garantat de nimeni, dar nici plătit.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Yo spune

  V-am umplut frigidere cu de toate celor care l-ați votat pe Carabelea!
  V-ați scos care aveți pile la Primărie…aveți loc de parcare asigurat…noi, cei fără, pierdem sigur parcarea…

 2. Unu spune

  Și care e vestea bună?

  ADMIN: Suntem ceea ce mâncăm, devenim ceea ce educăm, avem ceea ce votăm 🙂
  Vestea bună – ne merităm soarta. Nu putem plânge că avem o soartă nemeritată 🙂

 3. Schmidt Rudolf spune

  O bulibaseala si o idiotenie totala. Sa vedeti dosare in instanta. Cum adica, sa rezilieze primaria un contract al unui concesionar, contract care este incheiat cu o alta entitate juridica? Mai cititi prin legi, domnilor.

 4. Geany spune

  A început Jihadul !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate