Veste bună! Cinematograful Cozla, reabilitat și modernizat cu fonduri europene

0

Unul dintre proiectele europene importante pregătite de către municipalitatea pietreană se referă la reabilitarea și modernizarea cinematografului Cozla din cartierul Dărmănești și transformarea lui  într-un centru multifuncțional. Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat de primarul Dragoș Chitic în luna mai a acestui an, intrând astfel în următoarea etapă de implementare – procedurile de licitație. Valoarea investiției este de 1.650.000 euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene în proporție de 98%, în timp ce contribuția de la bugetul local este de doar 2%.

Proiectul referitor la clădirea fostului cinematograf Cozla, construit în 1979, își propune reabilitarea imobilului cu o suprafață utilă de 1200 mp  și realizarea unui  centru multifuncțional în care se vor derula  activități social-culturale. Lucrările care urmează să se efectueze prevăd: reabilitarea structurală a întregii clădiri, amenajarea  a două săli moderne pentru proiecție film cu sisteme de climatizare-ventilare, refacerea instalațiilor sanitare, investiții în eficiența energetică a clădirii, realizarea unui sistem de încălzire centralizată, precum și dotarea cu mobilierul și echipamentele necesare funcționării.

Sala mare se va amenaja ca sală de cinema pentru difuzare film, cu o capacitate 240 de locuri, iar sala mică se va amenaja ca sală multifuncțională. Aceasta se va împărți pe verticală, astfel încât să se asigure la etajul nou format spații destinate centrului multifuncțional. Se va recompartimenta imobilul astfel încât să se poată desfășura în condiții optime activități cultural-educative și sociale.

„Cinematograful Cozla este o clădire emblematică a cartierului Dărmănești din Piatra-Neamț. După ce am reușit să preluăm clădirea de la RADEF, următorul pas a fost pregatirea proiectului de reabilitare și identificarea surselor de finanțare. Am reusit să accesăm pentru aceasta investiție fonduri nerambursabile de la Uninunea Europeană și, astfel, vom reda viață unui obiectiv cultural important pentru orașul nostru” a declarat primarul Dragoș Chitic.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate