Vernisajul expoziţiei „Salonul de iarnă”, la Galeria „Lascăr Vorel”

0

Luni 12 decembrie, la Galeria “Lascăr Vorel” din Piatra-Neamţ a avut loc vernisajul expoziţiei “Salonul de iarnă”, manifestare organizată de Filiala UAP Neamț şi Complexul Muzeal Judeţean Neamț. Astfel, publicul nemţean a avut posibilitatea să admire creații ale artiştilor plastici locali deja consacraţi, dar și a unora mai tineri, proaspeți primiți în Uniunea Artiștilor Plastici.
Cu acest prilej s-a acordat Premiul Filialei UAP Neamţ pentru activitatea deosebită în anul 2016 sculptorului Lucian Tudorache.
Activitatea și talentul lui Lucian Tudorache au fost remarcate de colegi, iar în urma unui vot democratic a fost desemnat Artistul Anului 2016.”, a declarat Ștefan Potop, președintele filialei UAP Neamț.
„Sunt onorat de premiu și mulțumesc colegilor care m-au susținut. S-a ținut cont de realizarea busturile lui Eminescu, unul la Piatra-Neamț și celălalt la Bicaz. De asemenea, am mai făcut la Roman bustul lui Nicolae Manolescu Strunga. Astăzi am dus la Muzeul de Istorie bustul lui Petru I Mușat, urmează să vină și cel al lui  Ștefan I Mușat.”, a menționat sculptorul Lucian Tudorache.
În continuare a luat cuvântul scriitorul şi criticul de artă Lucian Strochi, care a făcut aprecieri critice asupra picturilor expuse pe simeze.
„Salonul de iarnă” este ultima expoziție din acest an și cu siguranța va fi una care va încânta publicul care va poposi la Galeria  „Lascăr Vorel”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate