Expoziţia „Fasmidele, curiozități ale naturii”, în premieră la Piatra-Neamț

0

Marţi, 15 mai, a avut loc vernisajul expoziţiei „Fasmidele, curiozități ale naturii”, organizată de Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț, în colaborare cu Complexul Muzeal de Ştiintele Naturii „Răsvan Angheluță” din Galaţi.

Expoziţia găzduită de Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț, în sala de expoziții temporare, reunește aproximativ 70 de exemplare de fasmide, reprezentante ale unui grup de insecte mai puţin cunoscut, originare din ţări ale Asiei (Malaezia, Indonezia), dar şi din ţări ale Americii de Sud (Peru, Mexic, Brazilia).

La evenimentul de deschidere au participat doamna dr. biolog Cecilia Șerban, muzeograf în cadrul Complexului Muzeal de Știintele Naturii Galati, reprezentanți ai Muzeului de Științe Naturale Piatra-Neamț și elevi de la Școala Gimnazială Nr.2 din Piatra-Neamț.

Fasmidele sunt experte în arta camuflării, putând fi confundate cu spini, fire de iarbă sau scoarța de copac. Aceste creaturi uimitoare copiază prin colorit și formă mediul în care trăiesc.

Este o expoziție care a mai fost itinerată de la Galați și la alte muzee din țară, fiind bazată pe o colecție de fasmide pe care noi am achiziționat-o în 2010 și care reunește peste 70 de exemplare, cu aproximativ 20 de specii.
Ca să stârnim și mai mult curiozitatea, am adus la Piatra-Neamț și un mini terrarium cu fasmide vii, pe care noi am reușit să le reproducem și să le creștem la Galați. Chiar și pentru specialiștii în domeniu fasmidele oferă încă destule necunoscute. Este o expoziție care incită și care merită văzută atât de adulți, cât și de copii.”, ne-a povestit doamna dr. biolog Cecilia Șerban.

Expoziţia „Fasmidele, curiozități ale naturii” va rămâne deschisă la Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț până în data de 15 iunie 2018.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate