Vernisajul expoziției de gravură și experiment „Mater Materia”

2

Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ şi-a răsfățat ieri, 18 ianuarie, publicul fidel cu un nou vernisaj, cel al Atenei-Elena Simionescu. Intitulată „Mater Materia”, expoziția „experiment” grupează peste 60 de lucrări de gravură și obiecte de artă, o investigație în domeniul tradiției îmbinată cu experimentul contemporan.

Atena-Elena Simionescu este originară din Piatra-Neamț și lucrează în domeniul gravurii din anul 1981, abordând toate tehnicile tradiționale sau mixte și toate formele de tipar (înalt, adânc, plan) pe plăci de lemn, linoleum, cupru, alamă, carton sau plastic.

Despre activitatea profesională a Atenei-Elena Simionescu, dar și despre viziunea amplă a artistei asupra lumii au vorbit Violeta Dinu, muzeograf al Muzeului de Arta din Piatra-Neamț și criticul de artă Emil Nicolae.

Atena-Elena Simionescu,  grafician, profesor universitar doctor, rector al Universității de Arte „George Enescu” Iași, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, a avut numeroase expoziții personale și de grup în țară, dar și în străinătate (Canada, Elveția, Franța, Venezuela, Austria, Japonia). Multe dintre  lucrările sale se regăsesc în colecţii oficiale și private din țară și străinătate.

„Mă bucur că sunteți aici și vreți să vedeți lucrările mele, care reprezintă rezultatul cercetărilor mele de mulți ani. Probabil că timpul și „experimentul” m-au făcut cu fiecare etapă să ajung la un rezultat nou. Acest lucru mi-a dat curaj să merg mai departe, să prospectez, să încerc. De aici au apărut și acele pictogravuri […] o transferare a procesului grafic în materia  pânzei sau a picturii.”,  a declarat Atena-Elena Simionescu.

Timp de o lună, iubitorii de artă vor avea posibilitatea de a se racorda la experiența creatoare a Atenei Elena Simionescu, personalitate care transmite privitorilor conceptele și trăirile sale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. legio spune

    Vad ca nu lipseste vinerea din post si exeplarul atotcunoscator in ale culturii. Nu vad tineri si in special tineretul !

  2. Jitaru Vasile spune

    Era bine sa vedem si tablourile , daca tot a fost o expozitie , nu oameni peste tablouri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate