Vernisaj la Școala Populară de Artă

Cursanții claselor de pictură și grafică din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț pregătesc vernisajul expoziției finalului de an școlar. Pe simezele Galeriei ERA, de la Hotel Central Plaza, se vor găsi cele mai noi compoziții ale pictorilor amatori îndrumați de artiștii plastici Radu Macavei și Cristian Bistriceanu.

În cadrul vernisajului va avea loc şi un moment festiv, de premiere a cursanţilor care în ultimul an şcolar au avut rezultate deosebite la concursurile naţionale: Georgeta  POPOVICI (pictură – Premiul I la Concursul naţional „Nicolae Mantu”de la Galaţi), Costin CORFU (grafică Premiul I la Concursul naţional de arte plastice „Nicolae Milord” de la Piatra-Neamţ), Lăcrămioara NECHITA (pictură – Premiul II la Concursul naţional de arte plastice „Nicolae Milord” de la Piatra-Neamţ şi Premiul II la Concursul naţional de arte plastice „Vespasian Lungu” de la Brăila), Octavian MATEI (grafică – Premiul II la Concursul naţional de la Baia Mare şi Menţiune la Concursul regional de artă plastic „Hans Hermann” de la Sibiu), Smaranda BULAGA (grafică – Premiul III la Concursul naţional „Nicolae Mantu” de la Galaţi şi Premiul Special la Concursul naţional de arte plastice „Vespasian Lungu” de la Brăilă), Oksana MOKSHYNA (pictură, Menţiune la Concursul naţional de pictură şi grafică „Ion Irimescu” de la Suceava).

Coordonatorul cursului de pictură, artistul plastic Radu Macavei, declară: “Chiar dacă arta nu se poate evalua din premii, pot să spun că sunt mândru de performanța cursanților noștri, din timpul anului acesta școlar, mai ales că cele șapte premii și două mențiuni au fost obținute la concursuri naționale de foarte înalt nivel artistic.”

Întreg evenimentul va avea loc vineri, 28 iunie 2019, la ora 15:00.


Accesul publicului este liber, expoziția putând fi vizitată timp de două săptămâni.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate