Verificări într-un bazar din Neamț, încheiate cu amenzi

0
Foto ARHIVĂ (Bazar Roznov)

La data de 8 august a.c., în intervalul orar 06.00 – 13.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică alături de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, la care au fost cooptați și reprezentanții altor instituții, în bazarul din localitatea Roznov.

Prin desfășurarea acțiunii preventiv-reactive s-a urmărit asigurarea respectării legii pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, prevenirea răspândirii pestei porcine, precum și a activității infracționale în zonele cu risc criminogen, prin prezența activă a polițiștilor. 

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, fiind constatate 21 de abateri de la normele legale prevăzute de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19/

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 4 potrivit Ordonanței nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

Pentru prevenirea riscului rutier, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002. Totodată, polițiștii rutieri au retras un permis de conducere.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 29.000 de lei.

Activitatea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț și ai Oficiului pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Citește și Excelent! Hai cu COVID-ul, că nu avem destule cazuri.

Sursa: IPJ Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate