Verdictul sedintei Consiliului de Administratie din cadrul Spitalului Judetean Neamt

0

La sedinta de Consiliu de Administratie din cadrul Spitalului Judetean Neamt ce a avut loc miercuri, 25 mai, a participat si presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu care a oficializat ceea ce se stia de cateva zile. In urma demisiilor domnilor Cristian Petrovici si Sorin Ciobanu, presedintele Vasile Pruteanu a prezentat noua conducere, care a confirmat ceea ce am spus ieri. Functia de manager va fi ocupata de doamna dr. Gabriela Zamfir, care a activat la Casa de Asigurari de Sanatate.

Aceasta “cunoaste problematica spitalului si ceea ce inseamna o buna administrare si incheierea unui contract avantajos pentru Spitalul Judetean”, a precizat Vasile Pruteanu. Functia de director medical va fi ocupata de domnul dr. Koszeghi Iosif, presedintele Colegiului Medicilor Neamt. Presedintele V. Pruteanu a mai declarat: “Am convingerea ca noua echipa va demara o serie de actiuni care sa asigure eficientizarea activitatii Spitalului Judetean Neamt”.

Presedintele Vasile Pruteanu a tinut sa aminteasca si de controlul efectuat la nivelul Spitalului Judetean care a urmarit sa vada ce masuri pot fi luate in activitatea economica pentru a se atinge parametrii asteptati.

In acest context, este important ca viitoarea conducere sa se concentreze asupra calitatii serviciilor medicale oferite, obtinerii unor modalitati de majorare a veniturilor, comunicarii mai bune intre manager si sef de sectie, intalnirilor periodice intre directorul medical, manager si seful de sectie.

Una dintre propunerile Consiliului Judetean este externalizarea unor servicii in vederea reducerii cheltuielilor si a eficientizarii acestora, in contextul in care presedintele CJ si-a exprimat nemultumirea in ceea ce priveste performanta slaba a serviciului tehnic si de achizitie din cadrul Spitalului Judetean Neamt. Vasile Pruteanu a amintit de problema punerii in functiune a centralei termice care sa asigure incalzirea complexului medical. Se pare ca s-au constatat piederi mari, iar serviciul tehnic nu a realizat documentatia necesara  in vederea publicarii licitatiei pentru a se demara lucrarile de reabilitare in ceea ce inseamna termoficare. “Am informatii verificate. Domnii de la serviciul tehnic plimba o hartie de la un inginer la altul, pe salarii foarte mari,  mai mari decat cele ale medicilor. Este o stare de delasare totala la serviciul tehnic in ceea ce inseamna administrare. Va primit, vor fi gasite solutii de Consiliul de Administratie si de catre Comitetul Director privind buna desfasurare a activitatilor.

De asemenea, am inteles ca au fost persoane care nu au putut dormi azi-noapte spunand ca doamna Gabriela Zamfir nu ar intruni conditiile necesare pentru a ocupa aceasta functie. Doamna Zamfir, conform regulamentului a absolvit cursurile de management economic prin programul de masterat din cadrul Universitatii “Al.  Ioan Cuza” din Iasi plus alte cursuri de management”, a continuat presedintele CJ in cadrul sedintei de CA.

Noul director medical, domnul dr. Iosif Koszeghi, a afirmat ca: “Am constatat ca sunt sectii care depasesc semnificativ bugetul alocat. Sunt sectii care depasesc cu miliarde bugetul alocat. Nu se poate sa se mearga in ritmul acesta. In ceea ce priveste grila de salarizare care nu trebuie sa depaseasca 70 % din bugetul, vreau sa va spun ca exista sectii cu cifre inspamantatoare de 124%, 211%. Aceasta inseamna ca anumite sectii nu isi scot banii pentru salarii, ce sa mai spunem de materiale si medicamente cu care trebuie sa faca tratament pacientilor. Vreau sa pornim ca prieteni, ca si colegi, si sa intelegem ca toata lumea trebuie sa vegheze ca intr-adevar sa ne incadram in banii care ni se dau pentru ca alti bani nu vom avea… Va spun ceva inspamantator dintr-o discutie pe care am avut-o cu presedintele CJ, daca pana in luna septembrie nu se reglementeaza situatia, noi ca institutie cadem pentru ca nu vor mai fi bani pentru a sustine serviciile medicale.”

O veste buna este aceea ca Spitalul Judetean Neamt va primi suma de 855.756 de euro finantare, si nu 500.000 de euro cum era stabilit din partea societatii comerciale Nefromed, deoarece s-a constatat ca suma este insuficienta in vederea amenajarii blocului operator. Suma va fi virata in contul CJ pana la data de 15 iulie 2011. CJ Neamt asigura Spitalul Judetean de sustinerea financiara in vederea transformarii acestei unitati spitalicesti intr-o unitate la standarde internationale.

 


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate