Variante luate în calcul de Guvern: Pensiile şi alocaţiile pentru copii, majorate doar cu 15%

0

Alocaţiile pentru copii şi pensiile ar putea fi majorate doar cu 15%, au declarat surse guvernamentale pentru News.ro.

foto cu caracter ilustrativ

Alocaţiile pentru copii ar trebui dublate de la 1 august, conform hotărârii Curţii Constituţionale care a respins sesizarea Guvernului privind legea care anula decizia de amânare a majorării.

Totuși premierul Ludovic Orban a afirmat, după decizia CCR, că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor, dar va fi căutată o soluţie pentru că alocaţiile să crească în acest an.

Prin urmare, conform surselor citate de News.ro, Guvernul ia în calcul varianta creşterii alocaţiilor pentru copii cu un procent de 15%.

„Şi majorarea pensiilor cu 15% de la 1 septembrie este în discuţie (…) nefiind luată o decizie în acest sens, au adăugat sursele menţionate pentru News.ro.

Potrivit Legii pensiilor aflată în vigoare, pensiile ar trebui să crească cu 40% de la 1 septembrie 2020.

Un alt subiect discutat de Guvern l-a reprezentat creşterea salariilor profesorilor de la începutul lunii septembrie a acestui an, după cum prevede Legea salarizării, însă majorare ar putea fi momentan amânată.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate