Vânzarea de ”19”, ultima șmecherie de făcut bani în România

1

Pornită din București și răspândită cu o viteză vanzarea-de-19fantastică în toată țara, vânzarea de ”19” a devenit cea mai profitabilă afacere din România anului 2016. Aceasta afacere a îmbogățit peste noapte o tot felul de oameni, începând de la boschetari, taximetriști și muncitori, până la avocați, polițiști sau șefi de instituții.
Vânzarea de ”19”, cum o denumește toată lumea, se referă la vânzarea de ponturi legate de fapte penale iar denumirea de ”19” vine de la articolul 19 din OUG nr. 43/2002 care spune că  persoana care a comis o faptă penală iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit  infracţiuni, beneficiază de reducerea la jumătate a pedepsei.
Avocații ”orientați” sau chiar infractorii aflați în timpul unei cercetări penale cumpără ponturi despre alte fapte penale comise dar neanchetate sau cu autor necunoscut și cu aceste informații fac denunțuri în vederea reducerii la jumătate a pedepsei ce urmează să o primească sau după caz au primit-o deja în prima instanță.
Afacerea este una foarte profitabilă, ponturile vândute ajungând și la valori de zeci de mii de euro pentru cei care sunt implicați în dosare grele și nu vor să toarne din cercul lor de prieteni sau nu au ce turna. Schema uzuală are în centrul ei un avocat ”orientat” care cumpără ponturi de la diverși și le vinde clienților anchetați penal, adică adună datele despre o infracțiune, formulează denunțul și îl semnează în numele clientului care trebuie să beneficieze de reducerea pedepsei la jumătate.
Vânzarea de ”19” este fără doar și poate o activitate ilegală, dar nimeni nu știe încă de unde să o apuce, autoritățile fiind oarecum bulversate de acesta nouă și ingenioasă metodă de a face bani, metodă  care în ilegalitatea ei trimite totuși după gratii infractori pe care sistemul nu a reușit să-i prindă.
Prin această nouă afacere denumită sugestiv vânzarea și cumpărarea de ”19” România rămâne detașat în topul țărilor în care se poate vinde și cumpăra orice, începând de la iluzii și până la delațiuni.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Vukovik spune

    DA , DAR mai e si Povata ,,Cu orice Nas i si are Nasul ,, in Plus se Prea poate ca intr o Zi sa dai peste Unul care sa ti dea 19 pumni in cap , primii 5 numarati restul la vrac , ceva ca la BLACK Club Roznov ., dupa care sa ai capu precum Rechinul Ciocan , sa nu te poata Repara nici Dr ABu BacKer ori celalalt care opereaza VIp uri in Bucuresti .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate