Vânători-Neamț: Fost consilier local găsit de ANI în conflict de interese administrativ

0

Un fost consilier local al comunei Vânători-Neamț a fost găsit recent în conflict de interese de natură administrativă de către Agenția Națională de Integritate (ANI).
Este vorba despre Vasile URZICĂ.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ANI astăzi, 13 mai, Vasile Urzică “în calitate de consilier local a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii din data de 27 aprilie 2018, în baza căreia Primăria Vînători Neamț a încheiat un contract de închiriere pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul privat al comunei Vînători Neamț, cu o asociație (deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, întrucât deținea calitatea de președinte în cadrul asociației). 
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum şi dispozițiile art. 75, lit. b) și f) şi ale art. 77 din Legea nr. 393/2004.”.

Fostul consilier de la Vânători-Neamț a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. URZICĂ VASILE nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, potrivit ANI.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate