Vanatoarea continua…

0

Dupa cum am avertizat si in articolul de la Stiri de ultima ora de astazi, institutiile statului si oamenii legii sunt pusi pe fapte mari. S-au putut observa zilele acestea, şi îndeosebi astăzi, multiple filtre de control formate din ofiţeri ai poliţiei rutiere, ARR şi RAR. Unii şoferi au fost mai puţin norocoşi şi au fost prinşi „cu mâţa-n sac” fie că au depăşit viteza legală, fie că erau sub influenţa băuturilor alcoolice, fie că nu aveau toate actele în regulă, fie că au trecut prin locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Nu suntem în niciun caz părtinitori cu cei care comit infractiuni, depăşesc viteza legală, comit accidente, însă nu putem să nu remarcăm virulenţa cu care majoritatea instituţiilor parcă abia aşteaptă să prindă omul pe picior greşit şi să il sancţioneze, doar-doar s-or mai aduna niste bani, în bugetul cui, nu stim…

Vorbim de cazuri in care, să zicem, unii şoferi din cauza problemelor adunate, din cauza lipsei locului de muncă, din situatia ingrată de a fi preocupat de grija zilei de mâine uită să plătească rovigneta, uită să facă ITP-ul, omit anumite semne de circulatie de restrictie de viteză unde, intentionat parcă, stau radarele, sunt prinsi, sanctionati cu amenzi usturătoare, cu puncte contraventionale si asa mai departe. Evident, fiecare isi sustine punctul de vedere, iar organele competente trebuie sa isi facă datoria.

Ideea este că, oricât de severe ar fi aceste controale, este imposibil să se verifice toţi şoferii, toate vehiculele şi toate cazurile întâlnite. Observăm că nici Poliţia Comunitară nu a stat degeaba. Numai în această săptămână s-au dat zeci de amenzi pentru tulburări ale liniştii publice, pentru consum de alcool în locuri interzise, pentru circulaţia fără legitimaţia de călătorie cu mijloacele de transport în comun şi povestea continuă.

Mai nou, ca să fie şi mai fericiţi românii de sărbători, se impune obligativitatea prin lege a montării cauciucurilor de iarnă o dată cu începerea sezonului rece. Evident, se vor face şi controale în acest sens pentru a se certifica dacă, într-adevăr cauciucurile montate corespund normelor legale impuse. Dacă nu sunteţi în regulă la control…soarta… Statul, grijuliu, vrea „Să trăiţi bine!”

In ziua de astăzi e foarte greu să reţii câte taxe ai de dat statului, câte hârtii de întocmit, câte verificări de făcut…Nu ştiu ce om ar putea să aibă capacitatea să reţină toate obligaţiile pe care le are acesta faţă de societate doar pentru a putea să existe şi să circule în mod liber. Dar pentru aceasta există instituţiile statului…să ne mai dea una peste ceafă şi să ne atenţioneze unde greşim… că de prea multe „privilegii” de care ne bucurăm în ziua de azi din partea frumoasei ţări, am cam uitat obligaţia de a respecta legea. Că aşa e românul de fel, un „lasă-mă să te las”, un hoţ mereu dispus să înşele mai marii prin toate subterfugiile posibile… Dar când vezi că statul fură din buzunarul tău, fără nicio jenă, şi îţi mai dă şi amendă pentru asta… iţi cam pui întrebarea: eu de ce să nu fac la fel şi de ce să mă las călcat în picioare?

Morala: În această săptămână  instituţiile statului au vegheat conştiincios bunul mers al aplicării legii… Dumneavoastră v-aţi simţit în siguranţă?

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate