Val de tragedii în Neamț: înghițiți de ape, la scăldat. Cei doi frați scoși din apele Moldovei au fost declarați decedați

0

Ieri, 2 iulie, ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unor persoane posibil înecate în râul Moldova în comuna Horia. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială complexă pentru intervenție,  o barcă și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA), a transmis ISU Neamț. La locul producerii evenimentului a ajuns și un scafandru de la ISU Neamț.

O fată de 17 ani a fost scoasă din apă de cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție. Manevrele de resuscitare au avut succes și a fost transportată la spital, unde a fost internată la terapie intensivă. Din păcate, aceasta nu a supraviețuit, în ciuda tuturor eforturilor. A fost declarată decedată la spital în această dimineață

Căutările au continuat până astăzi pentru fratele tinerei, în vârstă de 18 ani. Acesta a sărit în apele Moldovei pentru a-și salva sora. Misiunile de căutare a băiatului înecat în râul Moldova au încetat ieri în jurul orei 21:00, iar în această dimineață la ora 05:00 au fost reluate. La misiunea de căutare au participat câte un scafandru de la ISU Neamț, Bacău, Botoșani și Vrancea.

Astăzi, 3 iulie, în jurul orei 12.30, ISU Neamț a transmis că băiatul a fost găsit în zona în care s-a înecat, fără semne vitale.

Potrivit ISU Neamț, 3 persoane au suferit atacuri de panică fiind transportate la CPU Roman. O femeie în vârstă de 40 ani și o fată de 16 ani au fost transportate de echipajul SMURD,  iar un băiat în vârsta de 13 ani a fost transportat de un echipaj de la SAJ.

Sincere condoleanțe familiei!

Din păcate, evenimentul nu este singular. La sfârșitul lunii iunie, un alt tânăr, de 18 ani, a murit înecat tot în apele Moldovei.

Citiți și: Tragedie în Neamț: Tânărul scos din apele râului Moldova nu a mai putut fi resuscitat

De asemenea, în această după-amiază, un bărbat a murit înecat în ștrandul din Piatra-Neamț. Din păcate, manevrele de resuscitare nu au avut succes nici în cazul său.

Citiți și: Tragedie în Ștrandul din Piatra-Neamț. Un bărbat înecat nu a mai putut fi resuscitat

În toate cazurile a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, pentru a se stabili, cu exactitate, circumstanțele producerii evenimentelor.

Condoleanțe!

RECOMANDĂRI

Pompierii nemțeni vă recomandă să respectați regulile de prevenire pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite:

• frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
• evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
• nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
• nu intraţi în apa rece înfierbântaţi;
• nu vă aventuraţi în apă seara târziu sau pe timp de noapte;
• nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate;
• să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă.

Scăldatul poate deveni un pericol dacă este alimentat de neglijență și de ignorarea regulilor!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate