Vaccinarea cu AstraZeneca va continua în județ. La Piatra-Neamț nu mai sunt locuri disponibile

0

DSP Neamț transmite că principalele concluzii ale ședinței Comitetului pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee – PRAC), din cadrul Agenției Europene a Medicamentului, cu privire la evaluarea cazurilor raportate de evenimente tromboembolice și trombocitopenie în urma imunizării cu vaccinul produs de compania farmaceutică AstraZeneca sunt:


• Raportul beneficiu-risc pentru vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca rămâne nemodificat. Beneficiile
vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile reprezentate de efectele adverse;
• Nu există dovezi ale unor probleme legate de loturile specifice de vaccin sau de anumite unități de
producție;
• Vaccinul nu este asociat cu o creștere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge (evenimente
tromboembolice);
• Vaccinul poate fi asociat cu apariția a doua afecțiuni extrem de rare: coagulare intravasculară diseminată
și tromboza de sinus venos cerebral, ambele afecțiuni fiind asociate cu scăderea numărului de
trombocite.

Deși nu s-a demonstrat o relație de cauzalitate a acestor afecțiuni cu administrarea vaccinului, aceasta nu poate fi exclusă în acest moment, dovezile disponibile fiind insuficiente pentru a stabili o cauzalitate, urmând să fie colectate și analizate mai multe date. Informațiile despre medicament (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date cu privire la atenționarea riscului de apariție a tulburărilor de coagulare și trombocitopenie, mai arată DSP Neamț.

În urma ședinței la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților
privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a primit 3.050 doze de vaccin AstraZeneca din lotul ABV2856. Au fost vaccinate 2.764 de persoane, s au pierdut 6 doze. Au fost înregistrate 4 RAPI generale obișnuite. Restul de 280 de doze a fost returnat în vederea carantinarii temporare și urmare noilor decizii va fi reintrodus în flux.

În 15 februarie a.c. a început vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, în următoarele centre de vaccinare:
• Piatra Neamţ – Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ,
• Bicaz – Bloc ANL,
• Cordun – Căminul Cultural Simioneşti,
• Pipirig – Baza sportivă multifuncţională.

Fiecare centru are disponibile 60 de locuri pe zi.

Începând din data de 8 martie 2021 a devenit disponibilă programarea la vaccinarea cu vaccinul AstraZenecca, pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani.

În momentul de față, sunt disponibile 336 de locuri la centrul de vaccinare din Cordun, 597 la centrul din Bicaz și 699 la Pipirig. Centrul de vaccinare din Piatra-Neamț nu are locuri disponibile, dar persoanele doritoare se pot programa pe listele de așteptare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate