Vaccin Blocat in institut. De ce nu a ajuns vaccinul la medicii de familie

0

vaccinIn luna noiembrie, reprezentantii Institutului Cantacuzino dadeau asigurari ca cele 400 de mii de doze de vaccin antigripal autohton vor fi gata pana la finalul anului.

Ovidiu Antal, directorul Institutului Cantacuzino declara in noiembrie 2013: „Undeva in jurul datei de 16 decembrie va putea fi pus pe piata vaccinul antigripal. Noi vom da vaccinul Ministerului Sanatatii conform prevederilor HG 320, prin care trebuie sa punem la dispozitia Ministerului 400.000 de unitati”.

In decembrie, insusi premierul Victor Ponta a inspectat Institutul Cantacuzino si a ridicat prima fiola cu vaccin antigripal produsa in 2013.

„Eu am prima fiola, da? Am eu prima, dar inteleg ca, inteleg deja ca o sa fie 200.000 de doze pregatite pana la in jur de 15 decembrie si dupa aceea inca 200.000 O sa indemnam impreuna cetatenii sa aiba incredere in productia romaneasca”.

Dar, chiar daca ar dori, romanii nu au deocamdata posibilitatea sa se vaccineze antigripal cu ser produs la noi. Asta pentru ca vaccinul nu a primit inca aprobarea din partea Agentiei Nationale a Medicamentului.

„Asteptam rezultatele unui studiu clinic aflat in desfasurare. Studiul clinic este obligatoriu pentru studierea eficacitatii, sigurantei, studierea tolerantei a imunogenitatii vaccinului gripal sezonier”.

Alte 600 de mii de doze au fost cumparate din strainatate. In total, un milion de romani ar trebui sa fie vaccinati gratuit.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate