Vacaru Leonard, candidatul USL la functia de primar al orasului Roman, demonstreaza ca se poate

0

In cadrul unei conferinte de presa desfasurata saptamana trecuta la Roman, Vacaru Leonard , candidatul USL la functia de primar al orasului Roman a stabilit un nou mod in care consilierii locali aflati in functie vor interactiona cu cetatenii orasului Roman . Noul mod de lucru este unul cat se poate de apropiat de cetatean si este singurul mod prin care orice ales local este obligat sa trateze cu maxima seriozitate problemele celor care l-au ales .
Pe scurt , consilierii PSD vor avea , pe langa programul lor normal de lucru , de efectuat audiente cu cetatenii Romanului, dar nu stand comod si la caldurica prin birouri, ci direct in strada cu o masa si doua scaune , vorbind cu romanscanul care nu mai trebuie sa se umileasca pe la usile primariei ca sa primeasca o audienta din care sa iasa cu promisiuni . Ideea este foarte buna si foarte utila pentru romanscani, deoarece nu are un iz electoral, ci de permanenta, deci se va desfasura incepand cu saptamana viitoare si pana cand PSD va disparea.
Acest gen de interactiune obliga alesii locali sa trateze cu seriozitate problemele reclamate de cetateni. Aflandu-se 30 de ore pe luna in strada, cetateanul vine iar si il intreaba ce a facut cu problema lui .
Exemplul de la Roman ar fi bun de urmat si in Piatra Neamt ,dar asta ar insemna ca alesii locali sa se apuce de munca, situatie greu de imaginat in orasul de la poalele Pietricicai .
Orice ar zice gurile rele despre aceasta activitate trebuie sa recunoastem ca nici un politician care va sta 30 de ore lunar in strada nu isi va permite sa fie arogant cu oamenii , sa uite de problemele lor sau sa minta .
Domnul Vacaru Leonard , candidatul USL la functia de primar a orasului Roman, a spus :
” PSD Roman  va schimba complet notiunea de politician local. PSD Roman va deveni ceea ce isi doresc cetatenii acestui oras, punand mai presus de orice idee personala necesitatile si problemele romascanilor de rand.
In acest sens, in urmatoarea perioada veti asista la o schimbare radicala a modului in care PSD interactioneaza cu cetateanul, este alaturi de acesta si, cel mai important, este in slujba acestuia.
Fiecare pas pe care il vom face in acest sens nu va fi doar la nivel declarativ, ci se va si intampla din momentul in care vorbim despre el. Nu vom face nicio promisiune. Vom iesi in fata oamenilor doar sa le spunem ce facem pentru ei, nu ce avem de gand sa facem.
Promisinule, planurile marete si minciunile le lasam pentru altii, noi vom vorbi prin fapte, deoarece vorbele politicienilor din ziua de azi, trebuie sa recunoastem, nu mai valoreaza nimic pentru nimeni. Oamenii asteapta de la noi fapte si asta le vom oferi. Primul pas pe care vi-l prezentam astazi nu este o promisiune sau o dorinta, ci un lucru care se va intampla incepand de acum si l-am intitulat sugestiv “Cetateanul nostru, stapanul nostru“.
Incepand de astazi, alesii locali vor lucra mai pragmatic pentru oamenii care i-au votat si in mijlocul acestora, fiind obligati sa priveasca in ochi alegatorii pe parcursul intregului mandat, nu doar cand le cer votul.
Romanii sunt scarbiti de politica si de politicieni si au dreptate. Cu exceptia perioadelor electorale, comunicarea intre politicieni si oameni se face defectuos sau aproape deloc. Pentru a recastiga respectul romascanilor, noi, politicienii, trebuie sa ne schimbam si sa oferim celor care ne-au votat satisfactia de a fi reprezentati cu adevarat de oameni carora le pasa si de oameni care lucreaza pentru ei.
De aproape un an de zile am intensificat conceptul de apropiere de cetatenii orasului Roman si in desele discutii purtate cu acestia am contabilizat o serie de probleme ridicate pe buna dreptate de romascani, dar pe care nu le regaseam in planurile primariei, deoarece birocratia blocheaza comunicarea cu cetateanul, acesta trebuind sa depuna tot felul de cereri si petitii pentru a i se rezolva orice problema sau sa stea cu caciula in mana pe la usile birourilor unor functionari plictisiti.
Deoarece consilierii PSD sunt alesi de cetatenii orasului Roman si sunt platiti din banii acestora, am decis ca de azi inainte toti alesii locali PSD sa mearga in mijlocul comunitatii unde sa desfasoare un program de audiente cu cetatenii timp de minimum 30 de ore pe luna. Sa priveasca romanascanii in ochi si sa le rezolve problemele, iar romascanii sa fie mandri de voturile acordate PSD-ului.
Mai concret, fiecare consilier PSD isi va alege, periodic, cate un loc public unde va merge cu o masa si cu 2 scaune si va sta de vorba cu cetatenii, isi va nota fiecare problema reclamata de cetateni si va face tot ce poate pentru a o rezolva. Locurile publice vor fi schimbate cel putin saptamanal, iar in functie de conditiile meteorologice e posibil ca aceste activitati sa se desfasoare si in spatii din interiorul unor cladiri, dar, in principal, aceasta activitate se va desfasura in aer liber, in zonele cu trafic pietonal intens.
Deplasarea consilierilor PSD in mijlocul comunitatii nu are un caracter preelectoral sau electoral, ci va deveni o activitate permanenta de azi inainte. Cei care sunt alesi de romascani si platiti de acestia trebuie sa munceasca pentru romascani si impreuna cu ei, nu sa stea in birouri si sa astepte ca cetateanul sa ajunga la limita rabdarii si sa fie obligat sa depuna plangeri oficiale la registratura primariei.
De azi inainte, nici un ales PSD nu va mai putea spune ca nu cunoaste problemele romascanilor si, cel mai important lucru, fiecare om din Roman care a dat sau va da votul unui candidat al PSD poate sa se intalneasca oricand si sa il intrebe ce face pentru a-i rezolva problemele.
Dupa ce vom castiga alegerile locale, vom stabili noi reguli care sa faciliteze comunicarea cetatenilor cu cei pe care i-au votat si vom generaliza aceasta initiativa ca toti alesii locali in functie sa poata fi intalniti direct in strada si sa raspunda uitandu-se in ochii romascanilor pentru toate lucrurile pe care le fac sau pe care nu le fac in calitatea lor de conducatori ai orasului. ”

Iosub Robert

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate