Va reuși vaccinul să facă față noilor mutații ale virusului?

0

Covid-19, un virus mai „deștept” decât credeam la început capătă experiență și învață să se adapteze oricărei situații. Probabil deja stiți cu toții de mutațiile suferite de SARS CoV-2 la nivel mondial, iată că tulpina britanică începe să își facă simțită prezența și in România.

Se pare că virusul se mișcă mai rapid decât laboratoarele, acesta suportând multiple mutații, si nu se știe clar până când va mai fi vaccinul „capabil” să ne apere.

„Ceea ce se întâmplă acum este că virusul se adaptează la o nouă gazdă”, spune David Topham, microbiolog și imunolog la Universitatea Rochester din New York. SARS-CoV-2 nu a început ca un virus infecțios pentru oameni – a început ca un virus animal. Acum, că a trecut peste un an de practică în a se rescrie în organismul uman, nu este surprinzător faptul că s-a îmbunătățit la replicare și supraviețuire printre noi.

Pentru moment specialiștii consideră că vaccinul este eficace și pe noua tulpină, insă dacă vor apărea in continuare mutații ale acestuia, nu se știe dacă anticorpii dobândiți prin vaccinare vor mai fi suficient de puternici pentru a ne apăra.

Sursa: Quartz și Mediafax

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate