Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

USR a strâns semnături la Piatra-Neamț, pentru campania ”Fără penali”, cum merge ursul la deal

USR a făcut o campanie de imagine intitulată sugestiv ”Fără penali în funcții publice”. Campania lor a strâns un număr de până în 14.000 semnături în Piatra-Neamț, mai puține decât cele 19.340 de semnături strânse la campania cu ”Locul ursoaicei Anca nu e la zoo”, campanie care a avut ca rezultat mutarea unui urs de la grădina zoo din Piatra-Neamț la o rezervație din Brașov.

Comparația între cele două campanii de strângere de semnături este puțin forțată, dar paralela demonstrează că lumea e mai puțin interesată de a scăpa de penali față de cât e de interesată de eliberarea unui  urs ce a stat foarte mulți ani la zoo Piatra-Neamț.  Deci interesul real este destul de redus, pe român interesându-l în special ce are prin frigider, cum să fenteze apometrul și cum să-i fie doar lui bine.

Strângerea de semnături pentru eliberarea ursului a avut o finalitate, ursul fiind acum în semi-libertate într-o rezervație. Rămâne de văzut dacă campania USR va avea vreo finalitate sau a fost doar o mișcare de imagine. Oricum, ca idee de adunat simpatie electorală, aceasta cu ”Fără penali în funcții publice” este mult inferioară față de bâlciul pe care l-a făcut, de exemplu, UNPR-ul cu ”Impozitarea marilor averi”. O altă inițiativă de imagine, dar fără nicio finalitate, la care nemțenii au pus botul și unii dintre ei au mers repede să pună ștampila pe UNPR.

Semnalul tras de USR este unul bun pentru care am și semnat. La fel de bun era și cel al UNPR sau multe alte astfel de circuri politice în scop de prosteală electorală. Problema e că românii s-au cam saturat de prosteală și vor fapte nu vorbe.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *