Urgență Salvamont Neamț: Rătăciți noaptea pe Ceahlău, în frig și pe lângă animale sălbatice

0
Foto: Arhiva Salvamont Neamt

În această seară are loc o acțiune în derulare a salvamontiștilor din Neamț pentru salvarea unui grup de persoane rătăcite în masivul Ceahlău, în zona văii Nicanului.

Potrivit Salvamont România, persoanele rătăcite au avut de executat o reparație la o linie de transport de energie electrică și, intrând în noapte, nu au mai reușit să găsească drumul de întoarcere.

Salvamontiștii intervin în regim de urgență maximă pentru ca frigul de peste noapte să nu le afecteze starea de sănătate sau animalele sălbatice, terenul accidentat și zăpada din zonă să nu le pună viața în pericol.

UPDATE 0ra 23.30

Echipa Salvamont care a intervenit pentru cautarea și salvarea lucrătorilor a finalizat acțiunea și în urmă cu câteva minute s-au reîntors în baza de salvare din Stațiunea Durău. Echipa care lucrat la avaria electrică din zona Vârfului Toaca și care a început coborârea după lăsarea întunericului a rămas fără lumina la lanternele frontale cu care erau dotați, (probabil bateriile sau acumulatorii acestora fiind afectați de temperatura negativă potențată de vânt). În jurul cotei 1250 au pierdut traseul care-i ducea în Stațiunea Durău și au deviat pe un traseu care duce la Cascada Duruitoarea. Când și-au dat seama că nu se mai pot orienta și după o zi de muncă la altitudine efectele epuizarii fizice au început să apară. Au luat decizia corectă și au sunat la 112. Echipa de intervenție i-a găsit în zona Poiana lui Nican, de unde au fost coborâți cu tot cu echipament, în Stațiunea Durău. Operațiunea a durat trei ore.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate