Unul dintre PRM-uri face scrisori deschise ( Az egyik telek nem nyílt levelek PRM )

3

Am primit la redactie urmatoarea Scrisoare deschisă :

Domnului Prim ministru al României Victor Viorel Ponta
Domnului Procuror general al României Tiberiu Niţu
Domnului Ministru al Afacerilor Interne Radu Stroe
Domnului Ministru al Apărării Naţionale Mircea Duşa

Sfidarea Neo-Horthystă A României

De câteva zile, întreaga opinie publică românească a aflat, nu fără îngrijorare, de faptul că, la Joseni, în judeţul Harghita, forţe reacţionare din Ungaria, ajutate de coloana a V-a a neorevizionismului horthysto-fascist din zonă, organizează o serie de manifestări ce pun în pericol unitatea naţional statală a României şi constituie o ameninţare dură la adresa liniştii şi siguranţei atât a cetăţenilor paşnici din zonă, cât şi a întregii populaţii a Transilvaniei.
Manifestările au fost concepute în laboratoarele revizionist revanşarde de la Budapesta şi se bucură de amestecul şi implicarea directă a serviciilor secrete ungureşti, dar şi de susţinerea, inclusiv financiară, a cercurilor revizioniste ale emigraţiei ungureşti din Europa de Vest, SUA, Canada şi Australia. Pentru prima oară aflăm o veste menită a ne da serios de gândit în legătură cu aceste acţiuni revizionist revanşarde ungureşti: o bună parte din finanţarea otrăvitei manifestări este asigurată din fondurile unor instituţii româneşti. Cred că este un fapt unic în lume: autorităţile unui stat, ameninţat grav în existenţa sa, să accepte ca acţiunile forţelor întunericului horthysto-fascist să fie finanţate din propriul său buget! Pentru orice om cu minimă inteligenţă aşa ceva poate fi considerat echivalentul unui act sinucigaş acceptat.
La Joseni, ca şi în alte localităţi din aşa numitul ţinut Harcov, au loc, de mulţi ani, în mod repetat şi sfidător, cu participarea nemijlocită a unor demnitari ai statului maghiar, o serie de acţiuni care încurajează destrămarea statului naţional român şi refacerea Ungariei horthyste.
Din păcate, în pofida semnalelor de nelinişte şi disperare ale populaţiei româneşti din zonă, autorităţile de la Bucureşti tolerează şi încurajează astfel de acţiuni criminale, permiţând, inclusiv unor forţe declarate de orientare fascistă-horthystă, să organizeze parade şi acţiuni de sfidare la adresa României, dar şi tabere de instruire, cu echipament militar, pe teritoriul acestor judeţe româneşti. Aşa zisele lor simpozioane şi dezbateri pe teme istorice sunt doar perdele de fum şi urmăresc adormirea vigilenţei autorităţilor româneşti. La aceste dezbateri, în fapt, se proferează ameninţări la adresa ţării noastre, se distribuie materiale tipărite (din fonduri de la Budapesta sau din diaspora ungurească) care promovează ideea Ungariei Mari, cu hărţi în care Ardealul este încorporat Ungariei, şi considerat provincie ungurească, iar localităţile româneşti poartă denumiri exclusiv ungureşti.
Din păcate, nici serviciile secrete, nici Ministerul de Interne, cel al Apărării, Prim-ministrul României, Procurorul general sau alte autorităţi cu atribuţii în apărarea integrităţii ţării, a liniştii şi siguranţei locuitorilor din zonă, inclusiv a etnicilor maghiari, cetăţeni ai României, ţinte ale urii promovate de cercurile revizionist revanşarde de la Budapesta, nu au mişcat şi nu mişcă un deget în acest sens.
Având în vedere situaţia foarte gravă creată, Partidul România Mare., ca apărător al integrităţii naţional statale a României, a liniştii şi siguranţei tuturor locuitorilor ei împotriva ameninţărilor forţelor neo-fasciste, neohorthyste şi revizioniste cere în mod imperios Procurorului general al României:

a) să se autosesizeze în legătură cu organizarea pe teritoriul României a unor manifestări de tip horthysto-fascist şi să demareze urmărirea penală împotriva celor care au aprobat, tolerat şi susţinut astfel de acţiuni;

b) să demareze cercetarea penală împotriva primarului comunei Joseni şi a preşedintelui Consiliului judeţean Harghita pentru deturnarea de fonduri publice în vederea susţinerii organizării de acţuni revizionist-revanşarde, pentru subminarea şi ameninţrea integrităţii naţional statale a României;

c) să demareze de urgenţă urmărirea penală împotriva cetăţenilor români, cu funcţii de demnitate publică, a tuturor celor care susţin şi participă nemijlocit la acţiunile revizioniste, la orice manifestare de tip fascisto-horthyst îndreptată împotriva României şi a cetăţenilor săi;

De asemenea, Partidul România Mare, solicită primului ministru şi ministrului de Interne al României să ia măsuri imediate pentru declararea ca persoane non grata a tuturor reprezentanţilor unor grupări politice sau militare de tip fascist atât din Ungaria cât şi din România în vederea deferirii lor justiţiei române pentru săvârşirea unor acţiuni criminale îndreptate împotriva ţării noastre, a siguranţei naţionale. După ispăşirea pedepsei pentru faptele lor, respectivilor indivizi să li se interzică intrarea pentru totdeauna pe teritoriul României.
În acelaşi timp, cerem Ministrului Apărării Naţionale şi conducerii serviciilor secrete din România să identifice bazele de instruire şi pregătire paramilitară a formaţiunilor neo-horthyste maghiare şi din ţară, precum şi a depozitelor de materiale folosite de acestea, inclusiv a tipăriturilor cu conţinut îndreptat împotriva ţării noastre.
După identificarea provenienţei acestor materiale, cerem Ministerului Finanţelor Publice să retragă de urgenţă licenţele de funcţionare a tipografiilor şi a tuturor societăţilor comerciale de pe teritoriul României care tipăresc şi realizează materiale destinate propagandei horthyste revizionist revanşarde, subminării autorităţilor române în zonă, jignirii istoriei şi demnităţii poporului român.
Partidul România Mare, cere conducerii serviciilor secrete să verifice implicarea reprezentanţilor consulatelor Republicii Ungare, îndeosebi ale celor din Cluj-Napoca şi Timişoara, în încurajarea şi organizarea sistematică de acţiuni subversive îndreptate împotriva României. În ultima vreme, conducătorii organizaţiilor revizioniste ungureşti, inclusiv o serie de deputaţi maghiari din Parlamentul României se deplasează frecvent la sediile acestor consulate spre a primi instrucţiuni şi probabil spre a prelua banii şi resursele destinate continuării acţiunilor de tip neo-fascist îndreptate împotriva României. Ulterior, pe baza acestor date, cerem Ministerului Afacerilor Externe al României să decidă desfiinţarea acestor oficii consulare întrucât personalul lor desfăşoară acţiuni ce contravin dreptului internaţional, rolului ce revine unor astfel de instituţii. Totodată, cerem Ministerului Afacerilor Externe să notifice Guvernul ungar că pe viitor, oriunde pe teritoriul României, sunt interzise orice fel de manifestări de tip horthysto-revizionist, autorităţile române fiind decise să expulzeze pe demnitarii unguri veniţi în ţara noastră spre a lua parte la ele.
Totodată, Partidul România Mare, aduce la cunoştinţa Consiliului Europei, a Parlamentului european, a tuturor organismelor şi instituţiilor europene faptul că România este ţinta unor acţiuni ce-i ameninţă integritatea, acţiuni finanţate, iniţiate şi realizate de autorităţile de la Budapesta. În acelaşi timp, Partidul România Mare, atrage în modul cel mai serios atenţia că, prin aceste acţiuni, Ungaria sfidează Carta Europei, urmărind distrugerea teritorială a unei ţări vecine, contestând toate acordurile şi tratatele internaţionale care au consfinţit graniţele de stat ale statelor europene. Partidul România Mare, cere organismelor şi liderilor europeni să ia, în regim de maximă urgenţă, măsuri ferme împotriva Ungariei şi pentru susţinerea pe care o acordă unor grupări de tip fascist, decise să săvârşească inclusiv crime împotriva umanităţii. Tolerarea unor astfel de măsuri sau tratarea lor cu îngăduinţă ar putea încuraja şi alte forţe ale întunericului fascisto-horthyst la noi şi noi acţiuni menite a ameninţa siguranţa cetăţenilor, dar şi securitatea şi pacea pe continentul nostru.

BIROUL PERMANENT AL Partidului România Mare,

ales la Congresul Extraordinar de la Alba-Iulia, din 27 iulie 2013

NOTA REDACTIEI : Cititorii nostri nu sunt obligati sa invete care e PRM-1 si care e PRM-2 sau sa va recunoasca dupa nu stiu ce congrese de ale voastre . Aveti bunul simt si identificati-va cu nume si prenume sau cu PRM-ul pro-Vadim sau PRM-ul anti-Vadim ca sa stie nemtenii despre cine e vorba .
Hai pa! ( Jön az át ! )

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. de astazi coroi spune

  la mijloc este o mare confuzie.NU EXISTA PRM1 SI PRM2,SAU PRO-VADIM ANTI0VADIM.DACA CUNOASTEM STATUTUL UNUI PARTID POLITIC,INCLUSIV PRM,nu are nici o legatura numele partidului cu al conducatorului.nici ceausescu nu a reusit aceasta performanta sa lege numele sau de numele partidului.concluzionand exista un singur partid denumit prm care din 27 iulie 2013 are presedinte pe funar.ca mass-media si tv indeosebi rtv-ul lui ghita a creat un subiect privind existenta a 2 prm-uri e problema falsa care se v-a rezolva pe cale judecatoreasca.ESENTIAL ESTE CONTINUTUL COMUNICATULUI DESPRE CARE NU ATI COMENTAT NIMIC.

  ADMIN: Pai cum sa comentam daca si noi avem sentimente nationaliste ?
  Comentam cand este de comentat ca om fi noi carcotasi si acizi dar nu suntem cretini .

  1. x spune

   Poate se aduna la un congres de reunificare si ,ca si taranistii dupa reunificare din 2 au ramas 3

 2. x spune

  Manifestarile extremiste din Ardeal sint importante pentru ca presa le face importante dindu-le atentie mai mare decit decit este cazul si unele partide politice care nu au alte idei au materie prima.Ia nu-i mai bagati in seama si vor disparea in anonimat la fel ca PRM,organele statului fiti siguri ca-si fac treaba si diplomatic vor rezolva problema dar nu la tv.Cit priveste pericolul maghiar va amintesc ca atunci cind statul maghiar nu-si vedea lungul nasului in 1918-1919 armata romina de doua ori in citeva zile a arborat drapelul rominesc pe guvernul si parlamentul maghiar.Acum alta e conjunctura politico-militara.Persoane non grata se declara numai diplomatii si aici nu e cazul.Noua ne place cind vedem drapelul tricolor arborat si manifestari rominesti in zonele locuite de romini in afara granitelor? Daca rominasi de-ai nostri la chefuri prin Germania,Spania ,Italia si pe unde se mai intilnesc ei au tricoloriul si cinta”noi sintem romini ,si sinten aici pe veci stapini” se sperie cineva?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate