Uniunea TESA, după incendiile de la ATI: „Un electrician din spital câștigă puțin peste 2000 lei pe lună”

2

Uniunea TESA din Sănătate solicită Parlamentului şi preşedintelui Klaus Iohannis într-un mesaj postat pe facebook la începutul acestei săptămâni să intervină astfel încât discriminarea din sistemul sanitar să dispară.

Sindicaliştii consideră că, mai ales după incendiile de la Piatra-Neamţ şi Institutul ”Matei Balş”, ar trebui să se acorde mai multă importanță salarizării meseriașilor din spitale care, deși au o răspundere enormă privind siguranța în aceste clădiri, au salarii demotivante.

Uniunea TESA susţine că meseriaşii cu experiență încep să se pensioneze, iar tinerii nu se prea angajează în spitale, unde un electrician profesionist câştigă cu greu peste 2.000 de lei pe lună.

„Din 8 ianuarie asteptam ca dl.ministru Voiculescu sa aiba atata bunavointa incat sa ne raspunda la o scrisoare pe problemele personalului tehnic –economic si administrativ din sanatate. Dar nu si-a gasit inca timp! Mai mult, pana in prezent, nu s-a referit la personalul TESA, fie și intr-o singura fraza, in aparitiile sale publice in presa si pe pagina domniei sale de facebook.

Poate acum… si mai ales dupa Piatra-Neamt si Bals ar trebui sa si dea seama domnul ministru, economist scolit la Viena, ca nu doar medicii si asistentii sunt foarte importanti pentru sistem, dar si toti ceilalti lucratori si cei din sistemul tehnic-economic si administrativ! Ce pericole ne pasc, atunci cand cu aroganta si inconstienta, administratia spitalelor e trecuta pe planul 2 ca importanta, iar lucratorii din acest sector TESA, sunt neglijati si ignorati de atatia ani, am putut vedea cu totii zilele acestea!

Daca ar vorbi cu sefii departamentelor tehnice din spitale, cu inginerii, cu meseriasii, cu electricienii, cu instalatorii ar afla multe lucruri utile dl.Voiculescu. De pilda, ar afla ca vechea garda de tehnicieni din spitale usor, usor, iese la pensie iar in loc generatia urmatoare de lucratori tineri bine pregatiti cam intarzie sa apara… Ar mai afla ca nivelul de cunostinte tehnice cerut este acum din ce in ce mai ridicat, raspunderea enorma, in timp ce salariile sunt demotivante!

Ar mai afla domnul ministru ca in prezent un electrician profesionist intr-un spital COVID castiga cu greu peste 2000 de lei net pe luna. Asta daca lucreaza si in zile de sarbatoare. Solicitam deci d-lui ministru reluarea dialogului si eliminarea discriminarii, solicitam o mult mai mare atentie asupra personalului nemedical din sanatate de a carui activitate, profesionalism si motivare depinde uneori soarta unui spital si chiar vietile oamenilor.

Cerem ca atentia guvernantilor sa se indrepte catre buna administrare a spitalelor si catre motivarea personalului. Cerem Parlamentului si Presedintelui Romaniei sa intervina si sa convinga Guvernul sa restabileasca echitatea intr-un sistem sanitar, care trebuie privit ca PRIORITATE in vreme de pandemie, tratat corect in ANSAMBLUL sau, pentru a functiona cat mai bine in interesul pacientilor!”, se arată în mesajul postat de Uniunea TESA din Sănătate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Stefan spune

    Este o minciuna sfruntata!Nu cred ca mai exista in spital salarii sub 4000 de lei (net)!Eu nu am auzit sa plece vreunul din spital la privat!

  2. Ursul maro spune

    Aha! deci au rsposabilitati de care nu se achita fiindca salariile sunt mici.cineva nu-si face treaba si spitalele iau foc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate