Unitățile de învățământ din Neamț se deschid pe scenariile verde și galben

0

Unitățile de învățământ din Neamț se deschid pe scenariile verde și galben.

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de ieri, 9 septembrie, s-a decis cum va începe anul școlar și pe baza cărui scenariu se vor desfășura cursurile în școlile din Neamț.

În judetul Neamț, școala începe după următoarele scenarii: galben și verde.

Scenariul galben pentru o anumită localitate reprezintă posibilitatea începerea cursurilor prin metoda învățământul hibrid. Acest scenariu prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În ceea ce privește scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În ultima perioada comuna Poiana Teiului s-a aflat pe lista roșie a cazurilor de COVID-19 crescute, raportate la numărul de locuitori din această comunitate. Potrivit situației actualizate de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, tendința cazurilor este în scădere, motiv pentru care s-a decis deschiderea școlilor din aceasta localitate pe scenariul galben.

Școala este importantă pentru copiii noștri și pentru viitorul acestora. E la fel de important pentru aceștia să își revadă dascălii și să se revadă cu ceilalți colegi în condiții de siguranță sanitară. Personal, cred că a merge fizic la școală este mult mai important decât orice ora de clasă online(…) Şcoala are drept scop principal şi acoperitor construirea unui sistem de valori, a unei imagini generale despre lume, asta fac dascălii la ore împreună cu elevii, e ceva ce, din punctul meu de vedere nu se poate transmite online, oricât de mult ne-am dori. Îmi doresc să nu exite incidente și să păstrăm scenariile acestea optimiste și să nu fim nevoiți să trecem la scenariul roșu pentru nici o localitate. scenariul galben.”, a precizat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate