„Unirea Mică” sărbătorită la Borlești

0

Marţi 24 ianuarie, în faţa Căminului Cultural din Borleşti, s-a desfăşurat o manifestare prilejuită de împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. Organizatorii evenimentului au fost primarul Vali Puică şi Biblioteca Borleşti. Toată lumea prezentă a dansat Hora Unirii, iar elevii Şcolii Gimnaziale din localitate, pregătiţi de către prof. Leontina Spânache, au prezentat o scenetă şi au interpretat câteva cântece. Nu au lipsit nici dansurile populare, artişti fiind copii din Ansamblul Vorniceii conduşi de către instructorul Costel Calpac. Cum le stă bine unor gazde primitoare, la final organizatorii au servit pe cei prezenţi cu vin fiert.

„Pentru mine UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE reprezintă actul de voință politică a celor două principate românești, Moldova și Țara Românească. Primul pas spre o Românie unită, spre un singur stat român. Mă simt binecuvântat și în același timp profund emoționat. De câteva zile, cu gândul la această sărbătoare mi s-a creat un vis și tot îmi spun: Să fiu un lider unionist ca marele Alexandru Ioan Cuza doar pentru o zi, să pot uni sufletul fiecărui român în parte, să îi îndemn la iubirea față de aproapele nostru, să fim uniți pentru a depăși împreună obstacolele vieții, fiindcă numai așa apare evoluția. Să ne ajutăm unii pe alții, să încercăm să îndepărtăm gândurile rele care există în noi sau în alții, să devenim mai buni pentru că prin bunătate și unitate suntem puternici. HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ pentru „Mica Unire” din 24 Ianuarie 1859 și pentru astăzi, să învățăm să iubim și să îi ajutam pe cei din jurul nostru.”, a declarat primarul comunei Borlești, Vali Puică.


Sursa: ziarroznov.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate