Unii șefi de secție, plătiți ilegal la spitalul din Piatra Neamț?

1

Șefii de secții, la orice spital din România, au contracte de mandat pe perioade de câțiva ani. La expirarea acestor contracte se organizează noi concursuri de ocupare a funcției de șef de secție. Conducerea spitalului mai poate prelungi aceste contracte prin acte adiționale câte 3 luni, dar nu mai mult de 6 luni. Așa e în România. Excepție face județul Neamț unde mafia din sănătate e peste legile care funcționează în țară.

Cu câteva mici excepții, unde șefii de secții au fost schimbați, majoritatea șefilor de secții au contractele expirate din anul 2017 și de atunci tot beneficiază de prelungiri după prelungiri. Efectiv la Neamț s-a eliminat treaba cu ocupatul funcției de șef de secție prin concurs odată la câțiva ani. Cât au dat mită unii ca să rămână șefi de secție? Folclorul urban spune că între 50.000 și 200.000 euro.

De când a venit noua conducere la spital, cei din Consiliul de Administrație și din conducerea spitalului se chinuie să facă aceste concursuri de ocupare a posturilor de șefi de secție, deoarece fiind expirate contractele de mandat acordarea salariilor acestor oameni se face cam la limita legii, dacă nu cumva dincolo de ea. Dacă se va reuși intrarea în legalitate rămâne de văzut, deoarece interesele sunt foarte mari, șpăgile foarte consistente, iar veniturile obținute din corupție la unii sunt destul de motivante ca să facă tot ce le stă în putință să blocheze dorința CA si a managerului de a se se face aceste concursuri.

Important de reținut este că pentru a ocupa prin prelungiri succesive la infinit un post care trebuia scos de mult la concurs ai nevoie de sprijinul tuturor factorilor politici, că dacă închid ochii cei de la putere sar cei din opoziție și invers. Ați auzit dumneavoastră cumva opoziția nemțeană să fie supărată că sunt ținuți pe funcții de conducere oameni cărora le-au expirat contractele?

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. adriana ruga spune

    Asta,in timp ce mi se refuza ,de peste doua luni ,plata concediului de odihna neefectuat,din cauze obiective. Doamna de la salarizare refuza sa priveasca cererea in care este specificat :zile solicitate pentru a fi efectuate din anul anterior.Lipsa de respect pentru munca salariatilor tratati cu nervi si tipete.Despre neacordarea minimului spor de 5% in conditiile in care se lucreaza 8 ore consecutiv la calculator,in conditii vatamatoare de lucru (lipsa luminii naturale )ce sa sa mai spun ? Probabil este greseala mea ca nu am sesizat INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA la vremea respectiva.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate