UNIC ÎN EUROPA: INDICATORUL ELECTORAL FORESTIER, DIN PIATRA NEAMŢ!

0

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe buletinele de vot, de la cel mai incitant referendum din istoria României! Surprizele furnizate de imaginaţia rocambolescă a organizatorilor electorali ies la iveală cu relativă celeritate. Aş fi putut spune, pur şi simplu: celeritate! Dar n-a fost să fie, datorită gustului străbun pentru camuflajul forestier. Doar se ştie: „Codru-i frate cu românul”! Prin urmare, pentru a ne păstra în spiritul tradiţiilor străvechi, anumite indicatoare electorale din categoria „HAI LA REFERENDUM!” se prezintă conform imaginilor alăturate(vezi foto nr. 1, foto nr. 2, foto nr. 3).

Pe un trunchi de buştean, smuls din rădăcini(vezi foto nr. 2) şi retezat la o dimensiune care să nu încurce circulaţia rutieră la intrarea în mirificul ştrand municipal, persoane autorizate electoral au aplicat două indicatoare spre „secţia de votare nr. 75”.

Dacă privirea celui decis să voteze pentru destituirea locatarului de la Cotroceni ar fi avut căutătura ochilor derutantă, ca a d-lui Traian Băsescu, poate că nu ar fi nimerit, din prima, secţia de votare nr. 75, mai ales că buşteanul electoral este bine camuflat de vegetaţia luxuriantă din vecinătate(vezi foto nr. 1 şi nr. 3).

Poate că organizatorii s-au gândit că au de-a-face cu „oamenii pădurii”, familiarizaţi mai mult cu topoarele şi ţapina, decât cu buletinul de vot şi stampila. Direcţia indicată, spre ştrandul municipal din Piatra Neamţ, părea cea mai sigură variantă, mai ales că, după o votare sârguincioasă, oportunităţi multiple de mici la grătar şi bere din belşug, nu lipseau. Păstrez convingerea fermă că indicatorul respectiv este cel mai inedit şi original mod de semnalizare din Europa pentru găsirea unei secţiii de votare.

TEXT ŞI FOTO: MIHAIL-SORIN GAIDAU

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate