Unde s-a ajuns? „Să se dea foc parlamentarilor care votează Certificatul Verde”

1

Cum ar fi să te trezești la miezul nopții, amenințat că ți se va da foc ție și copiilor tăi? Este cazul unui parlamentar de Neamț care a primit acest mesaj în noaptea de 2 decembrie de la un număr de telefon care nu a fost ascuns, semn că în baza unei anchete autorul acestei amenințări poate fi identificat.

Dar nu despre anchete și plângeri penale este vorba. Certificatul Verde a împărțit România și întreaga lume în două și ajunge să scoată tot ce e mai rău din oameni. O problemă sanitară a ajuns o problemă de securitate națională, deoarece masele de populație nu pot fi controlate atât de ușor, existând în mod firesc oameni care se opun și care pot ajunge foarte departe ca să își exprime punctul de vedere. În numele credințelor s-au făcut adevărate crime și asta ne-o arată istoria, fără să fie nevoie să explicăm prea mult acest subiect.

Astfel de amenințări arată că unii sunt dispuși să își facă dreptate singuri, eludând orice formă de democrație. Se va ajunge la vieți puse cu adevărat în pericol?

Referendumul poate fi o opțiune. S-a făcut în Elveția, la cererea opozanților certificatului verde. Presa internațională scrie că elveţienii au pus „da” legii privind combaterea COVID-19 ce a permis instituirea certificatului sanitar, potrivit primelor estimări publicate duminică de institutul de sondaje gfs.bern, informează AFP. Potrivit primelor estimări, legea a fost susţinută de 63% dintre elveţienii care s-au prezentat la vot, cu o marjă de eroare de trei puncte procentuale. Rezultatul referendumului vine după o campanie agitată, marcată de manifestații și chiar amenințări cu moartea către anumiți politicieni, care au fost plasați sub protecția poliției în Elveția.

Dincolo de discuțiile despre modul în care ar trebui sau nu ar trebui implementate anumită măsuri sanitare, trebuie totuși respectate niște limite ale dezbaterii, iar nivelul la care se vorbește despre dat foc familiilor unor politicieni este un nivel care depășește limitele democrației.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Aladrian spune

    E cam ca atunci cand un idiot de parlamentar decide peste noapte ca trebuie sa mori de foame daca ai chef sa.ti decizi singur actiunile de urmat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate