Unde mergem în weekend?

0

În perioada 25-28 august,  la Piatra- Neamț se desfășoară cea de-a VII-a ediție a Festivalului  Internațional de muzică pentru copii „Volare”, organizat de Asociația Culturală Star Piatra-Neamț.

Festivalul „VOLARE ”este un concurs de interpretare și creație. Concursul îşi propune să încurajeze creaţia de cântece pentru copii şi să contribuie la descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică uşoară, români şi străini. De asemenea, festivalul îşi dorește să readucă în atenţia turiştilor români şi străini zona Neamțului și a  Moldovei, iar România să fie cunoscută și apreciată peste hotare.

resize (3)

Vineri, 26 august,  ora 18.00, se desfăşoară cea de-a XVIII-a ediţie a Masei Critice, care va urma un traseu urban abordabil de toţi iubitorii mersului pe bicicletă.

resize

În perioada 27-28 August 2016, la Curtea Domnească şi în Parcul Tineretului din Piatra-Neamţ se va organiza un festival dedicat bucătariei moldoveneşti, care va include un concurs de gastronomie locală, spectacole de muzică folk şi muzica populară, o paradă a iilor şi un târg de produse alimentare şi artizanale cu specific local.

Scopul evenimentului Picnic cu Scofeturi Moldovenești este de a identifica și promova rețete gastronomice cu specific local, vechi și noi, arome ale bucătăriei din zona Moldovei, de a pune în valoare oamenii gospodari din regiunea noastră, care ştiu să pună pe masă, bucate alese și măiestrie,  gătite după reteţe moștenite din străbuni.

resize (1)

„Filmul de Piatra” va anima orașul între 25 și 28 august, în 4 locații principale: Cinema Dacia, Curtea Domnească Piatra-Neamț, Ceainăria Teaz și La Caiace. Programul complet îl găsiți pe www.filmuldepiatra.ro.
Informații despre acces:
• Cinema Dacia • cu excepția unor evenimente cu intrare liberă, un bilet la proiecțiile din cinema costă 10 lei; un bilet asigură accesul la un film de lungmetraj sau la toate scurtmetrajele din ziua respectivă; abonamentele și invitațiile asigură accesul la toate proiecțiile din cinema, după ce vor fi schimbate cu o brățară de acces pentru toate cele 4 zile;
• Curtea Domnească • acces liber atât la proiecțiile de film cât și la evenimentele organizate de voluntari și la concertele speciale de sâmbătă seara (Ducu Bertzi și Nicu Alifantis); aici veți găsi și un info desk de unde puteți obține informații complete despre festival.
• Ceainăria Teaz • acces liber la Festival Talks si la Meet the Festival, precum și în restul zilei. Acces rezervat doar pentru invitați după ora 22:00.
• La Caiace • duminică seara, festivalul își concentrează vibrațiile bune în natură, pe malul lacului; accesul este liber până la ora 19:00, după care un bilet costă 20 de lei (abonamentele și invitațiile sunt valabile și pentru acest eveniment).
Informații despre bilete:
• Abonamentul de 30 de lei asigură accesul la toate proiecțiile din Cinema Dacia și la evenimentul de duminică: Filmul de Piatra prezintă: Long Day, Shorts Night!;
• Biletul de 20 de lei este valabil pentru evenimentul de duminică: Long Day, Shorts Night;
• Biletul de 10 lei asigură accesul în Cinema Dacia pentru un film de lungmetraj sau pentru toate scurtmetrajele din ziua respectivă;
Toate biletele și abonamentele pot fi cumpărate din Cinema Dacia și online, aici: https://eventbook.ro/program/filmul-de-piatra-9
Abonamentele vor fi schimbate cu brățări de acces la info desk-ul de la Cinema Dacia.

resize (2)

Duminică, 28 august, cinefilii din Piatra-Neamț vor avea ocazia să vizioneze la cinematograful Dacia următoarele filme:
11:00 – Pete și dragonul (3D)
17:00 – Marauders (Prădătorii)
19:00 – Mecanicul 2
21:00 – Omul din întuneric

cinema-dacia-piatra-neamt-300x3001

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate