Unde mergem în weekend?

1

Vineri, 27 mai, ora 12.00, în Parcul Tinererului, are loc deschiderea oficială a Festivalul de artă populară „Lada cu zestre”. Festivalul reunește peste 90 de meșteri populari care vor prezenta publicului o gamă variată de obiecte realizate manual, după tehnici vechi, tradiţionale din categoriile: ceramică, lemn și mobilier, industrie casnică, prelucrarea pieilor, ouă încondeiate, icoane și pictură naivă, împletituri din cânepă şi nuiele, măști, podoabe, obiecte din os. Anul acesta vor participa la festival meșteri din judeţele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, București, Covasna, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Telorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, precum şi din Republica Moldova.

resize

Vineri, 27 mai, ora 18.00, este timpul perfect pentru o nouă ieşire şi o nouă ediţie Masă Critică Piatra Neamţ. Ce are in plus aceasta ediţie? Această ediţie va face parte din campania europeană de promovarea a sportului si activităţii fizice, denumită MOVE WEEK.
Weekendul va fi la fel de activ propunându-vă o suită de activități sportive și recreative, competiții, jocuri și concursuri cu premii destinate familiilor și copiilor.

resize (1)

Vineri, 27 mai, ora 19.00, în Ştrandul Tineretului trupa PROVINCIALII va susține un concert spectaculos, unde se vor auzi voci superbe și numeroase instrumente (vioară, chitară, ţambal, clape, nai, acordeon şi tobe). În deschidere va cânta trupa Los anonimos.
provincialii-concert-02

Vineri, 27 mai, ora 19.00, Teatrul Tineretului vă invită la spectacolul Câinele, de Valentin Krasnogorov, regia şi scenografia Horaţiu Mihaiu. În distribuţie: Florin Mircea jr/ Răzvan Bănuţ, Ecaterina Hâţu/ Loredana Grigoriu, Ingrid Robu.

resize (2)
Sâmbătă, 28 mai, ora 17.00, Clubul Interact Piatra-Neamț vă invită să veniți, cu mic, cu mare, să petreceți un moment plin de bucurie şi energie! Să dansați, să vă distrați şi să aduceți zâmbetul pe buze, vouă, dar şi celor din jur!

resize (3)

Sâmbătă 28 mai, ora 19.00, la Teatrul Tinererului se va pune în scenă spectacolul Dar..Ce-aţi Crezut?! – produs de Fundația Culturală “Ion Coman” și finanțat de Municipiul Piatra-Neamț.
Un râs inteligent acompaniază drame de familie, rezolvate în cel mai fericit chip. Contextul favorabil, care îmbrăţişează, deodată, două femei trăind în orizontul bătrâneţii şi al morţii, odihneşte compensator şi spectatorul. Înfăşurat în falduri largi de situaţii comice şi banalităţi cotidiene, mesajul piesei se instituie delicat, dar profund. Pe de o parte, gândul la moarte ne ajută să dăm sens vieţii, iar pe de alta, sentimentul împlinirii existenţiale (în acest caz, prin familia extinsă) alungă angoasa morţii şi nutreşte viaţa.
Accesul este liber, în limita numărului de locuri, în ordinea solicitărilor nominale înregistrate la agenția teatrală. Premiera oficială va avea loc joi, 23 iunie, cu ocazia Zilelor Orașului.

resize (4)

Duminică, 29 mai, ora 20.00, Cinema Dacia și Filmul de Piatra au onoarea să vă invite la un eveniment cu totul special: premiera celui mai recent film al lui Cristian Mungiu, proaspăt premiat la Cannes cu Premiul pentru regie, în prezența regizorului și a doi dintre actori: Lia Bugnar și Petre Ciubotaru!

Bacalaureat spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi.

Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri în filme românești, debutând în 1986 în filmul Pas în doi, regizat de Dan Pița. Maria Drăguș, actrița germană de origine română, a debutat în Panglica albă, filmul lui Michael Haneke recompensat cu Palme d’Or în 2009.

13241227_512343138966462_7932684900278633184_n (1)

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Violla Pascu spune

    Pe Cozla

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate