Un succes al comunității nemțene. Familia salvată de Asociația „Născută Înger” a primit o nouă căsuță, în Bărticești

0

Pe 21 martie 2022 publicam apelul lui Carmen Suciu, coordonator al Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, prin care se cerea sprijinul comunității locale de a găsi o nouă locuință pentru o familie salvată din canale în urmă cu 5 ani.

Citiți și: „Refugiați” în propria țară. O familie salvată din sărăcie lucie acum 5 ani va ajunge din nou pe drumuri

Este vorba despre o mamă cu trei copii din zona Roman. Au trăit în grajd, au fost bătuți și alungați, și au ajuns să stea pe stradă, prin canale și case părăsite. Nu se puteau spăla, nu aveau ce mânca, înghețau de frig. Din cauza situației financiare, copiii nu au mai putut merge la școală. Băiatul cel mare este într-un scaun cu rotile, având tetrapareză spastică.  

Carmen Suciu a reușit cu eforturi deosebite să le găsească o locuință în comuna Dochia, în 2018. O persoană cu suflet bun le-a pus la dispoziție o casă care le-a fost acoperiș timp de 5 ani, până în această lună când au fost nevoiți să o părăsească.

Deși timpul a fost scurt și speranțele mici, o doamnă cu suflet de aur care a văzut apelul public al lui Carmen Suciu le-a dăruit o nouă casă în satul Bărticești din comuna Botești, salvându-i de la o viață pe străzi.

„Vom transfera copiii la școală, în Bărticești, și vom avea grijă de ei, la început, să le plătim primele facturi. Au toate condițiile în noua casă și cred că se vor integra foarte bine aici, așa cum au făcut-o și în Dochia. Doamna le-a dăruit această casă și pot sta în ea cât timp vor dori.”, ne-a declarat Carmen Suciu.

Familia va fi în continuare monitorizată de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, fiind un exemplu că se poate ca, uniți, fiecare după posibilități, să schimbăm destine și să dăm o a doua șansă celor în nevoi. Bucuria copiilor, care de la o vârstă fragedă au fost nevoiți să afle ce înseamnă să trăiești printre șobolani și umilințe, este la cote maxime acum și nu poate fi descrisă în cuvinte.

Ne bucurăm că publicația noastră a putut contribui cu un mic sprijin în mediatizarea cazului pentru ca această familie să poată avea un acoperiș deasupra capului și suntem recunoscători celor care s-au implicat să mențină Soarele și pe strada lor.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații:

  • Asociația Născută Înger
  • CUI: 36063530
  • RO58BTRLRONCRT0345309301
  • BANCA Transilvania Piatra Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate