Un student canadian a inventat o nouă metodă de îndepărtare a tatuajelor, prin aplicarea unei creme

1

Un student canadian a inventat o nouă metodă de îndepărtare a tatuajelor, care i-ar putea scăpa pe doritori de durere și cheltuieli, permițându-le să scape de desenele nedorite de pe piele prin aplicarea unei creme.

„Când comparăm crema cu tehnicile de îndepartare a tatuajelor care folosesc laser, unde apar arsuri, cicatrice, bășici, ne dăm seama că am creat un medicament care nu prea are multe efecte secundare”, a declarat inventatorul și doctorandul Alec Falkenham, în vârstă de 27 de ani.

„Crema nu țintește niciuna dintre celulele normale ale pielii, deci nu apare o inflamație foarte mare. De fapt, dacă ținem cont de procesul pe care îl utilizăm în prezent, nu credem ca va mai apărea inflamație deloc și va fi, probabil, un anti-inflamator”, a mai spus cercetătorul.

Un tatuaj este creat prin injectarea de cerneală în piele, iar acest lucru duce la apariția unui răspuns imunitar. Celulele macrofage vin în regiunea afectată de tatuaj și „înghit” cerneala. Unele celule transportă cerneala în nodulii limfatici, dar altele rămân în zonă, înghit foarte multă cerneală și dau naștere tatuajului permanent.

Crema creată de Falkenham funcționează prin atragerea în zona tatuajului a altor celule ale sistemului imunitar, care vor consuma celulele pline de cerneală. În timp, tatuajul devine tot mai fad, până dispare.

Metoda este nu numai mult mai sigură decât îndepărtarea tatuajelor cu laser, dar ar trebui să fie și mult mai ieftină.

Crema este încă în faza de testare, iar Alec Falkenham nu știe de câte aplicări va fi nevoie pentru îndepărtarea unui tatuaj, dar estimează un cost de patru cenți per centimetru pătrat, adica în jur de 4,5 dolari pentru un tatuaj care acoperă o zona de 100 de centimetri pătrați.

Alexandra Lică

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. mickey999 spune

    Excelenta descoperire daca se dovedeste cu adevarat eficienta.
    O scapare pentru idiotii cu remuscari care s-au crezut tribalii universului.
    Nimic nu e mai dezgustator decit un tatuaj pe o femeie care odata a fost frumoasa si intre timp a ajuns la 100 de kile si 50-60 de ani.
    Din nefericire ca sa pricepi asta ori o traiesti pe propria piele ori ai exemple in viata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate