Un român cu master doarme pe o bancă la Bruxelles. El este povestea României!

0

Românii din Belgia s-au mobilizat să ajute un tânăr din România care dormea pe o bancă în Bruxelles și se încălzea cu niște lumânări. Tânărul, absolvent de masterat, a ajuns în Belgia în căutarea unui trai mai bun, dar pandemia…

Faptul că românii din Belgia s-au mobilizat să îl ajute acest tânăr este o rușine pentru România. Acest tânăr ar fi trebuit să fie ajutat de autoritățile române din Belgia (ambasadă, consulat etc). Ca să nu mai vorbim de faptul că un tânăr din România se află în această situație chiar în orașul unde europarlamentarii români își plimbă fundurile în limuzine și încasează indemnizații uriașe.

Din păcate, România rămâne în continuare o țară unde dacă ești doar un om cu multă carte și nu ai abilitățile necesare să înoți în corupție nu ai nicio șansă. În continuare, România rămâne țara unde mai toate posturile sunt ocupate pe criterii politice, cu mită și cu concursuri aranjate.

Acest tânăr ajutat de românii din Bruxelles este imaginea tinerilor din Neamț și din toată România, imaginea tinerilor care știu doar carte și care nu știu să dea o șpagă, nu au rude care să le aranjeze o angajare, nu știu să lipească afișe și să se lingușească pe lângă politicieni. Povestea acestui tânăr este chiar povestea noastră, povestea României.

Iosub Robert

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate