Un protest de susținere a culturii este demontat de unul dintre cei pentru care se protestează

6

Sâmbătă se organizează un protest contra destituirii a trei directori de la teatru, bibliotecă și muzeu. Nici nu vă mai spunem ce nebunii spune organizatorul de proteste Andrei Carabelea, deoarece am vorbit cu primul om din lista lui de oameni pentru care protestează, domnul Liviu Timuș de la Teatrul Tineretului care s-a arătat foarte supărat pe acest protest, a declarat că nu a fost contactat de nimeni, consultat sau invitat și, mai mult de atât:  ”Protestul de susținere a culturii împiedică desfășurarea unei activități de cultură.”.

Contactat de redacția ZiarPiatraNeamt.ro, domnul Liviu Timuș ne-a declarat: ”Sunt total surprins că chestia asta cu susținerea culturii se desfășoară într-un loc unde se împiedică exact desfășurarea activității unei instituții de cultură. Păi, ori susținem cultura, ori nu o susținem?

Nu am nimic împotriva demonstrației, dar nu se poate da o aprobare să faci o manifestație publică lângă o instituție de cultură în care are loc o premieră. Zgomotul de afară va deranja foarte mult spectacolul. Eu cred că primăria trebuia să se gândească la asta, mai ales că primăria a spus că susține cultura și e alături de cei din cultură. Păi, ori ești alături, ori nu lași să se desfășoare un eveniment. Trebuiau să se gândească și să ne întrebe și pe noi, aveți un program, aveți vreo activitate, aveți vreun spectacol, să nu ne suprapunem. Pe mine mă depășește chestia asta. 

Nu am fost contactat de organizatorii acestei manifestații și dacă aș fi fost le-aș fi spus ”Domnilor, vă rugăm să vă desfășurați această demonstrație sau tot ce gândiți dumneavoastră că trebuie să faceți ca să sprijiniți cultura într-un loc unde să nu deranjați tocmai cultura. Dar nu m-a întrebat nimeni nimic. Pe noi nu ne întreabă nimeni niciodată nimic. ”

Ce am putea spune mai mult decât a spus unul dintre cei pentru care se face teoretic acest protest. Dacă și cei pentru care se protestează spun că nu e în regulă acest protest…  atunci înseamnă că nu e în regulă.

Iosub Robert

P. S.: Stimați organizatori, cum protestați voi pentru drepturile lui Liviu Timuș, fără ca acesta să protesteze și fără ca măcar să îl contactați? Vreți să-i faceți bine cu forța sau aveți un număr de proteste de făcut pe trimestru? Sau ce faceți voi, mai exact?

 

dolinex
6 Comentarii
 1. Maria Sfetcu spune

  Hai să punem de o mică conspirație. A P.N.L.-ului condus de vajnicul nostru întâi gospodar al urbei. Dăm autorizație pentru un protest legat de eliberarea din funcții a trei directori, completăm cu vâlva produsă de „teatrul e în faliment, nu mai are bani” și mai ieșim cu un comunicat de presă cum ne-a obișnuit domnul primar și gata, Arsene e vinovat, P.S.D. distruge țara, ține închisă piața centrală, etc. Iar domnul fost candidat la deputăție, aș dori să știe, că în momentul în care mai pune de o demonstrație, îmi încalcă și mie și altor cetățeni niște drepturi (la liniște, la odihnă, la liberă circulație, etc). De ce nu face o demonstrație pe stadion, sau mai bine, pe Cârloman că nu trebuie să plătească vreo chirie. Vreau să îl rog ceva pe domnul Carabelea, nu vrea să pună de o demonstrație ca să mă promoveze și pe mine pe la prefectură sau guvern?

 2. Stefan spune

  Nu conteaza subiectul, dl. Carabelea trebuie sa protesteze, ca sa primeasca in continuare finantari din bani publici!Felicitari, d-le Timus, pentru atitudinea demna!

 3. xx spune

  Acelasi carabelea care e organizatorul tuturor protestelor din Piatra indiferent de tema si conditii.Cine si cu cit il plateste?

 4. Alexandru Manole spune

  Cu organizatorii ati vorbit?dar de ce nu vreti sa ne spuneti ce nebunii vorbesc acestia?asa sa intelegem si noi despre ce e vorba!cine sunt cei ce au facut parte din comisia de evaluare ?

 5. Andrei Carabelea spune

  Corect ar fi fost ca înainte de publicarea acestui articol să fiu contactat pentru a mi se cere și mie un punct de vedere. Cu tot respectul pentru domnul Liviu Timuș, manifestația pe care am inițiat-o nu este pentru o persoană ci pentru un principiu. Manevra prin care au fost demişi cei trei directori ai celor mai importante instituții culturale din județ este în mod evident o manevră politică. Dacă domnul Liviu Timuș s-a resemnat, eu nu sunt dispus să accept situația și nu renunț la obținerea unor motivații pertinente sau a revocărilor celor trei destituiri.
  În ceea ce privește deranjarea actului de cultură, îngrijorarea este nejustificată. Manifestarea va începe în fața Teatrului Tineretului la ora 18:00, iar de la 18:20 se va pleca în marș către Biblioteca G.T. Kirileanu, unde se va staționa circa 20-30 de minute. Apoi se va continua marșul către Muzeul de Istorie, unde se va staționa din nou 20-30 de minute.
  Actul de cultură nu a fost și nu va fi niciodată afectat de un eveniment pe care îl coordonez.

  D-le Robert Iosub, mi-ați adresat în final o întrebare profund greșită pe care o redau întocmai cu speranță că recitind-o vă dați seama de nedreptate:
  ”Stimați organizatori, cum protestați voi pentru drepturile lui Liviu Timuș, fără ca acesta să protesteze și fără ca măcar să îl contactați? Vreți să-i faceți bine cu forța sau aveți un număr de proteste de făcut pe trimestru? Sau ce faceți voi, mai exact?”
  Dle Iosub, recunosc: nu prea mi-am făcut norma cu #rezist. Și Soros și multinaționalele s-au supărat, dar nici nu știți cât de greu este cu dispozitivele psihotronice…
  Dincolo de psihotronic, nu mai bine i-ați întreba pe alții câte greșeli își mai permit singuri să comită? Eu vă spun drept, m-am cam săturat să îmi modific planurile de sfârșit de săptămână!

 6. Andrei Alexe spune

  Ghem incalcit…!!!?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate