Un proiect muzical face, poate, cea mai bună promovare turistică pentru județul Neamț

12

 

munteleLiry (Irina Botezatu), o artistă rap din Piatra-Neamț, ne promite că vom iubi muntele Ceahlău dacă avem curajul să-l cunoaștem personal.

Videoclipul Muntele este o poveste de vacanță, o drumeție pe munte cu prietenii apropiați. Versurile scrise de Liry ne dezvăluie muntele Ceahlău ca fiind mai mult decât o destinație geografică. El este plin de legende și de energie pozitivă, de oameni plini de viață. Pe lângă starea de bine pe care ne-o transmite videoclipul și piesa, artiștii îndeamnă la conservarea naturii și la practicarea unui turism responsabil.

„Avem atâtea locuri frumoase în România, iar Parcul Național Ceahlău este unul dintre ele. Mi-aș dori ca mai mulți români să aleagă o asemenea destinație autohtonă, care te încarcă de energie pozitivă, te învață lucruri despre noi și istoria noastră și te poate ajuta să te întorci la sinele tău adevărat prin înlăturarea filtrelor societății și a tehnologiei în aceste ținuturi aproape sălbatice.

Piesa Muntele s-a lăsat cucerită la fel de greu ca un traseu nemarcat prin Masivul Ceahlău. Versurile sunt scrise de acum patru ani și anul acesta mi-am dorit foarte mult să duc proiectul la bun final filmând un videoclip. Nu mi-am închipuit cât de dificil poate să fie să sincronizezi două echipe de oameni, din București și din Piatra-Neamț, să țină și vremea cu noi, să avem echipamentele video disponibile în aceeași zi și oamenii potriviți care, pe lângă competența necesară, să aibă și bunăvoința să urce cu noi până la 1904m. Să nu mai spun și de oamenii apropiați care apar în clip. Oricum nu i-am putut strânge pe toți în aceeași perioadă. Dragoș a filmat pentru Vocea României și nu a putut să fie prezent în clip, fiind foarte solicitat de către echipa de producție a emisiunii. În cele din urmă, deși ne-am lipsit de dronă, am reușit să filmăm mai mult decât am putut spera, inclusiv piramida holografică din Ceahlău.

Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect, în special MaiaOutdoor, dar și tatălui meu (n.r. salvamontist), care mi l-a făcut cunoscut pe Ceahlău.”, a declarat Liry.

Interpretare: Liry, Mario V, Dragoș Anghel

Versuri: Liry

Muzică: Dragoș Anghel, Mario V, Andrei Iorga

Producție muzicală: Mario V, Andrei Iorga

Scenariu: Andrei Ceobanu, Liry, Mario V

Video & Edit: Andrei Ceobanu | ilLUSio

telegram ziar piatra neamt
Citește și
12 Comentarii
 1. Marika Rancu spune

  Bravo lor prin vom reinvia

 2. Lucica Stroici spune

  Iubesc Ceahlăul! 🙂

 3. Lucica Stroici spune

  Video, scenariu, imagini, nota 10!

 4. Lucreția spune

  Nota 10 pentru imagini, scenariu, partea video!!!

 5. Radu Nastasă spune

  E o gluma?

 6. Andrei spune

  Daca te uiti pe mute e super fain clipul.

 7. gramatica lui peste spune

  Cand vor exista bunastare, servicii de calitate si infrastructura edecvata atunci putem indrazni ca, macar, sa ne gandim la turism. Pana atunci oameni incompetenti, incapatanati si corupti ne mai aburesc cu tot felul de proiecte care nu folosesc la nimic.

 8. Nae spune

  Nici nici .

 9. Roxana spune

  Super tare si clipul si piesa!Nu este comerciala, ba din contra, mi se pare super originala!***Bravo!

 10. Alex spune

  Superb

 11. dan spune

  Imaginea este super, dar melodia sub orice critică

  1. Vukovik spune

   DANE Melodia e Un TRIBUT nu ai fost atent ,, La fel de inalt , BUN prieten cu Tata si Calistrat,, ! D zeu sa l Odihneasca ! pe cel de al 2 lea , Tatal e bine OK se face referire si in articol , DAR Calistrat din pacate nu e la fel de oK , la fel si Pisicuta , CARE ar fi TRebuit si Ea inclusa in grupu de prieteni , ea fiind Nedespartita De Calistrat H , ASta daca e sa Restabilim TRecutul , Vad ca fac referire ca au urcat pana la 1904 M , Ma mira oarecum , Tatal fiind Salvamontist , ar fi trebuit sa stie ca este si Drum Auto , Nu prin Izvoru Muntelui ,pe unde se vede ca au urcat Ei , au Trecut si pe la Muzeul PNC , ci un pic mai incolo cu vreo cativa zeci de km , te scoate drumul respectiv la schitul Sf Antonie , de unde la fel ai o priveliste Superba .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate