Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 martie 2019
 • :
 • :

Un proiect de 4 milioane de euro va da o noua fața orașului Piatra-Neamț

”În doi ani centrul orașului Piatra Neamț ar putea arăta cu totul diferit. Ne dorim să realizăm un nou pasaj subteran în centrul orașului, pe sub strada Piața Ștefan cel Mare, cu două benzi de circulație, noi locuri de parcare și extinderea parcului central cu 4000 mp. Proiectul vizează și modificarea parcării din fața hotelului Ceahlău și dublarea numărului de locuri atât pentru autocare, cât și pentru autoturisme. ”Spune viceprimarul Gavrilescu

 ”A fost deja pregătită documentația pentru accesarea de fonduri europene, prin programul POR 2014 -2020, Axa 4, perioada limită de depunere a proiectelor fiind până la data de 31.12.2018. Lucrările vor fi deschise după sensul giratoriu din fata hotelului, la intersecția străzilor dintre Mihai Eminescu și Piața Ștefan cel Mare, până în fața Teatrului Tineretului, unde se va realiza un nou sens giratoriu. Pasajul subteran se va întinde pe parcursul întregii străzi Piața Ștefan cel Mare, pe o lungime de aproximativ 150 m și va avea o înălțime standard de 4,80 m. Pasajul va include pe ambele părți circa 200 de locurile de parcare, dublându-se practic numărul existent al acestora. Acest proiect va reconfigura întreaga zonă pietonală, va fluidiza traficul autoturismelor din centru și, nu în ultimul rând, parcul va fi extins cu noi spații verzi, plantări de arbori și arbuști. Valoarea proiectului se ridică la 4 milioane de euro și ar putea fi finalizat până la finele anului 2020. Dacă va fi aprobat, am luat deja în calcul ca după 6 luni să putem da în circulație noul pasaj, urmând ca  lucrările să continue pentru realizarea parcărilor, a zonei pietonale și a parcului. De asemenea, vor fi desființate parcările din fața Teatrului Tineretului și vor fi reamenajate stații de microbuz cu alveole.” mai precizează pe pagina sa, domnul viceprimar Bogdan Gavrilescu
17 comentarii la “Un proiect de 4 milioane de euro va da o noua fața orașului Piatra-Neamț

 1. Mia

  Curățenie, curățenie când faceți în oraș. Nu costă mult, ne protejăm plămânii, ochii și impresionăm turiștii.
  De ce să nu ne propunem Piatra Neamț cel mai curat oraș din România.
  Circulati domnilor pe jos să vedeți detaliile.

  Raspunde
 2. Leo Taxil

  După ce au umplut țara de funiculare, de săli de sport în sate părăsite și de terenuri de fotbal înclinate, în vremurile de diabolică guvernare băsistă, acești pmp-iști nu-și schimbă vechile obiceiuri și vor să distrugă acum și centrul nou al orașului, după ce au distrus centrul istoric.
  Facem lucrări inutile iar pe cele utile nu le vedem; de exemplu podul de la piață. Cred că această lucrare nu trebuie discutată decît după un referendum local.

  Raspunde
 3. Scarlat Mara

  Mult succes in ceea ce v-ati propus să faceti, dar cu strada Humariei care apartine de Piatra Neamt si care este praf cam pe cand credeti ca veti reusi sa faceti ceva??

  Raspunde
 4. Maria

  Si trotuarele lăsate neterminate ,străzile cu stîlpi pe carosabil,locurile de colectare a gunoiului menajere etc. Cînd aveti de gînd să le rezolvați? Si noi cei ce locuim in aceste locuri suntem plătitori de taxe și impozite. Știați?😁😁😁😁

  Raspunde
 5. Varga Szandor Andras

  Inutilitati chitice . Largiti podul de la piata,asfaltati intreg orasul, apa, canal si gaz peste tot .
  Astea sunt prioritati adevarate .Pe Aleea Brazilor sunt case fara canal .
  Au tras apa si se mira ca n-au consum .Unde dau menajera oamenii aia daca canal nu este ?

  Raspunde
 6. Ioan

  Foarte frumos , mai atragem turistii. Dak era ingropat si sensul giratoriu de la teatru aveam si noi un centru fara zgomot de masini ca in occident.

  Raspunde
 7. razesul

  Sub rezerva ca se va realiza……ar trebui inceput imediat dupa rondul de la unic, si terminat in fata teatrului (inclusiv) cu iesirea in fata la telefoane, tot coboara acolo terenul.Asa s-ar castiga un spatiu pietonal mai mare in centrul orasului, si asa in Piatra nu avem parcuri.

  Raspunde
 8. Stefan

  Este o mare prostie!Orasul va fi blocat pentru catva ani buni si nu se va rezolva, practic, nimic:circulatia si poluarea vor fi la fel de mari.In plus, proiectul nu se va face cu 4 milioane de euro, cu siguranta costurile vor fi mult mai mari!Mai degraba s-ar investi intr-un spital nou (macar cateva sectii) sau intr-un parc industrial!

  Raspunde
 9. xx

  Inaltimea pasajului de 4,8m va iesi in final tot 3,8 ca la celalalt pe unde nu pot trece masinile mai inalte? Vad ca si aici peretii laterali sint placati cu piatra sau o imitatie de piatra cum era in proiect si la celalalt,in final va fi tot o improvizatie cu materiale produse de prieteni?.Despre hidroizolatie ce sa mai vorbim la celalalt pasaj a fost refacuta pina acum de 4 ori,pavelele de deasupra vor fi tot BCA ce se crapa la fiecare masina ce se urca pe ele?

  Raspunde
 10. Silica

  Nu-i rau,ganditi-va insa si la locuri de distractie in acest oras care se vrea turistic.Degeaba avem peisaje daca nu ai si spatii de dustractii de unde oamenii sa plece incantati.🤔😜😋

  Raspunde
 11. Vasi

  Mai bine aţi aloca niste bani pt asfaltarea drumului din anexa Batca Doamnei care si acum in anul centenarului tot de pamant e.Felicitari alesilor locali.

  Raspunde
  1. Dan

   Nu functioneaza aia de la Bucuresti, toti arsii sunt trimisi pe la diferite spitale in Europa, si vreti la Piatra-Neamt ? E buna ideea , am putea fi un centru specializat pe toata tara pentru asa ceva, dar cand ma gandesc ca „Miticii” de la Bucuresti nu-si misca fundurile din birouri decat daca „iese” ceva, slabe sanse.

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *