Un primar vaccinat a cerut demontarea gardurilor din magazine. În Piatra-Neamț sunt încă în picioare

1

Gardurile separatoare de la intrarea şi interiorul unor supermarketuri din Târgovişte au fost înlăturate după ce primarul municipiului a dispus, miercuri, un control privind legalitatea amplasării acelor garduri, raportat la disciplina în construcţii, dar şi la regulile privind securitatea la incendiu, anunță stiripesurse.ro.

Am dispus efectuarea unui control pentru a verifica legalitatea amplasării acelor garduri, raportat la disciplina în construcţii, dar şi la regulile privind securitatea la incendiu. În urma acestor acţiuni, supermarketul a început demontarea gardurilor!

Înţeleg imperativul respectării unui act normativ, dar nu poţi asigura respectarea unei legi prin încălcarea alteia, fără a mai aduce în discuţie modul de-a dreptul degradant în care s-a procedat!„, spune pe pagina sa de facebook, primarul din Târgovişte, Cristian Stan.

Edilul susţine că gestul montării acestui tip de garduri nu are nicio legătură cu prevenţia COVID-19, dar mai mult, este „un gest ofensator, umilitor şi discriminatoriu”.

Cunoaşteţi, deja, opiniile mele şi premisele din dreptul cărora vorbesc despre vaccinare. Ei bine, ca persoană vaccinată şi înţelegând deplin responsabilitatea faţă de semeni în contextul pandemic, sunt revoltat de amplasarea unor garduri metalice în incinta supermarketurilor, care separă intrarea pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi şi creează adevărate culoare în interiorul magazinului.

Asta nu are nicio legătură cu prevenţia. Să-i separi pe oameni cu garduri de sârmă de 2 metri înălţime e un gest ofensator, umilitor şi discriminatoriu. Asta nu e responsabilitate, e abuz.”, afirmă primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Reamintim că într-un lanț de supermarketuri din țară, cu filiale și în Piatra-Neamț, s-au montat garduri despărțitoare între cei cu certificat verde și cei fără certificat verde. În timp ce în zona de produse alimentare se poate intra fără certificat, fiind produse esențiale, pe holurile supermarketurilor unde sunt diverse spații comerciale mai mici cu altfel de produse sau servicii s-a delimitat accesul prin garduri doar pentru cei cu certificat verde. Deși măsura respectă restricțiile în vigoare, a stârnit unele nemulțumiri pe rețelele de socializare din motive pe care nu mai este cazul să le menționăm, deoarece le intuiește toată lumea.

În magazinele din Piatra-Neamț gardurile sunt încă în picioare:

FOTO: CITITOR / PIATRA-NEAMȚ, 24.11.2021

1 Comentariu
  1. Onelian spune

    Asa ii cand nu este nimic la locul lui si toti politicieni sant atotstiutori si isi baga nasul peste tot , se iau decizii care mai de care mai tampite……., la fel ca cei care le iau.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate