Un polițist a cerut superiorilor un porc de Crăciun. Ministrul de Interne: „Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție.”

0

La IPJ Giurgiu s-a demarat o anchetă care s-a lăsat cu demiteri și cercetări disciplinare. Un polițist la Rutieră în Giurgiu, păcălit de un coleg de serviciu, a adresat în scris o cerere superiorilor să îi dea un porc de Crăciun. Farsa a pornit de la „minciuna” că șefii instituției sunt obligați prin lege să îl recompenseze cu un porc, iar masa animalului este stabilită în funcție de vechimea sa în Poliție. Crezând cele spuse de coleg, în documentul adresat conducerii agentul a precizat că are o vechime în Poliție de 4 ani și, prin urmare, ar dori un porc de 160 de kg.

„Am onoarea să vă expun următoarele: vă rog să aprobați repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanței nr. 114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul rutier Giurgiu, aș dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Față de cele expuse, rog dispuneți” – a scris polițistul în „Raportul” său datat 19.11.2021 și adresat șefului Serviciului Rutier Giurgiu.

Comandantul a demarat o anchetă după ce a văzut documentul. Reprezentanții conducerii Poliției Giurgiu precizează că nu există nicio lege și nicio ordonanță de urgență care să le permită să dea agenților din subordine porci de Crăciun. Informația a ajuns și la urechile MAI.

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat demiterea șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu și cercetarea disciplinară a unui ofițer și 5 agenți în urma unei farse.

Este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu. E o expresie foarte cunoscută și folosită foarte des în limba română: „când o zbura porcul”. Cred că această expresie i-a inspirat pe cei de la Poliția Rutieră Giurgiu

Vreau să vă anunț că până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, într-o conferință de presă, potrivit digi24.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate